Regija
POD TEMOM ‘‘RAVNICO, SVA U KLASJU ŽITA ZLATNOGA ! ‘‘

Počele pripreme za ovogodišnje, 57. po redu, Vinkovačke jeseni
Objavljeno 18. siječnja, 2022.
VINKOVCI



Pod temom ‘’Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!”, od 9. do 18. rujna 2022., održat će se 57. Vinkovačke jeseni, čulo se na sastanku Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni.

- Nadam se da ćemo 57. Vinkovačke jeseni dočekati bez pandemije i našu manifestaciju vratiti na one razine na koje smo navikli - istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora. Damir Dekanić, župan vukovarsko-srijemski, istaknuo je kako su Vinkovačke jeseni manifestacija koja je odavno izišla iz okvira grada i županije. “Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!”, stih je koji će tematski obilježiti ovogodišnje Vinkovačke jeseni, priča je to o slavonskom čovjeku, sinu širokih slavonskih ravnica, dječaku zanesenjaku.

- Svečano otvorenje, u svojoj sadržajnoj cjelini sjedinit će istinit životni put, odnosno biografiju dječaka rođenog koncem 19. stoljeća, u zemljoradničkoj obitelji, s maštovitošću dramaturških događaja i galerijom likova zastupljenih u književnoj ostavštini Vinkovčanina Josipa Kozarca. Dječakovo odrastanje i roditeljski odgoj o značaju i važnosti obrađivanja zemlje, a potom životni put snažno obilježen školovanjem u vinkovačkoj gimnaziji, samo su dio događaja i tema kojima će ovogodišnje svečano otvorenje nastojati zaokupiti pozornost gledatelja - rekao je Marko Sabljaković, autor scenarija i redatelj svečanog otvorenja.M.Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike