Osijek
ANTUNOVAC - VELIKO GRADILIŠTE

Gradi se dvorana u Antunovcu, školska dvorana u Ivanovcu i sportski centar Jezero
Objavljeno 13. siječnja, 2022.

Sportsko-rekreacijski centar Jezero u središtu Antunovca, višenamjenska dvorana u Antunovcu i sportska dvorana u područnoj školi u susjednom Ivanovcu - tri su kapitalna projekta u općini Antunovac, koja se naočigled ubrzano razvija.



Sportska dvorana rezultat je inicijative Općine Antunovac i Osječko-baranjske županije i bit će napravljena ove godine. Načelnik Davor Tubanjski navodi kako je ta područna škola jedna od škola s najviše djece, trenutno ih je sedamdesetak. Želja im je stvoriti bolje uvjete za školovanje.

- Cilj nam je podignuti kvalitetu života, a ovi projekti, između ostalog, na to će znatno utjecati. Kroz proračun želimo što više vratiti građanima ono što oni puneći ga u njega daju sve ovo vrijeme. Nakon 15 godina sustavnog ulaganja u gospodarstvo i razvoj dobili smo sve ovo što imamo i ovo je korak dalje prema našem cilju za naše sumještane. Uvijek se nađe neki projekt i uvijek možemo još bolje. Sada je za to vrijeme jer smo jako puno toga odradili prije. Dvoranama otvaramo dodatne mogućnosti za podizanje sportskog i društvenog života na višu razinu - kaže Tubanjski.

Na Jezeru je već dosta napravljeno, od biciklističke staze, uređenja jezera, postoji već sportski teren, na jesen ide ozelenjivanje kako bi se formirao park. "Taj dio je novi centar naselja, park, izletište, sportski tereni za sve sportove, ove godine ide košarkaško igralište, trim-staze i možda još nešto. Naime, ovaj projekt ide etapno, ide i skatepark u suradnji s Pannonian Challengeom u proljeće. Riječ je o rampama za skejtere i bmx na prostoru od 20 puta 40 metara. Da djeci omogućimo novi oblik sportskih aktivnosti. Prijavljivat ćemo se i na projekte vezano uz jezero, preko kojeg treba doći i šetnica. Imat ćemo dva izletišta s obje strane naše općine - s jedne strane povijesni lokalitet Kolođvar, a s druge Rekreacijski centar Jezero", kaže Tubanjski, držeći da to neće biti samo za mještane dvaju naselja nego i za građane iz okolice.

Definitivno je potreba za velikom sportskom dvoranom u Antunovcu velika. Tubanjski nabraja kako Nogometna škola Viteza ima više od 90 djece koja trebaju prostor za zimske treninge, ženski odbojkaški klub Vitez ima tri skupine curica koje vrijedno treniraju, imaju i dva nogometna kluba. "Otvorili bismo mogućnost za nove dvoranske sportove, od košarke preko odbojke i rukometa do gimnastike... Moći ćemo društvene aktivnosti organizirati u dvorani, od KUD-ova do ostalih aktivnosti tijekom zime. Ova dvorana ima puno smisla i vrijeme je za nju. Dvorana u školi od 250 kvadrata trenutno je u fazi dobivanja građevinske dozvole i planiramo ju ove godine napraviti da djeci stvorimo uvjete. Povisuje se cijena građevnog materijala, ali naše procjene su za Ivanovac bile dva milijuna kuna, a za dvoranu u Antunovcu od trinaest do petnaest milijuna kuna. Projekt Jezera je 15 milijuna kuna. Gdje god se budemo mogli prijaviti za sredstva, mi ćemo se prijaviti i povući europski novac kao što smo to i do sada činili. Želimo to napraviti što prije", kaže Davor Tubanjski.



Darko Pejić
Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike