Osijek
HRVATSKI SOKOL

Prisegu položilo šest kadeta iz 29. generacije
Objavljeno 10. siječnja, 2022.
Radno, sjednicom Upravnog odbora, u Hrvatskom sokolu Osječko-baranjske županije krenuli su u još jednu godinu. U nedjelju (9. siječnja) je u prostorijama Udruge (Hrvatske Republike 11) održana svečana sjednica na kojoj su prisegnuli kadeti 29. generacije kadeta za pripadnika počasne garde Hrvatskog sokola Osijek. Šestorica su novih gardista koji su prethodno, uoči božićnih blagdana a nakon svladane obuke, uspješno položila ispit iz pješaštva i gardijskih radnji.

Stjepan Zakanj, prvi tajnik udruge, izvijestio je kako su prisezi pristupili Sven Andrić, Deni Andrić, Noah Bizacki, Andrej Hodak, Alen Cvenić i Pavle Petrašević.

Poštujući epidemiološke mjere, odlučeno je da će se naknadno dodijeliti i visoka priznanja udruge, koja se zaslužili Ivan Tomas (Sokolska sablja za napravljenih 300 izlazaka) i Luka Štark (Statua Sokola za napravljenih 100 izlazaka)

Ručni sat dobit će Lovro Zovko zbog napravljenih najviše izlazaka 28. generacije u 2021. godini te Denis Matoković za izuzetno zalaganje i promicanje udruge. Priznanja za napravljenih najviše izlazaka kao i promicanje udruge u 2021. godini dobit će: Karlo Poštić, Branimir Kružić, Denis Matoković, Josip Krištić, Josip Capan, Antonio Aubrecht, Luka Štark, Dino Šutak, Sven Jakovljević i Lovro Zovko. D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike