Kultura
ŠKOLSKI MUZEJ

"Igra, slovo, školica"
Objavljeno 10. siječnja, 2022.
Hrvatski školski muzej u Zagrebu objavio je kao dio svog izložbenog projekta “Krasopis - lijepo pismo”, slikovnicu “Igra, slovo, školica” Kristine Gverić, više kustosice tog muzeja, koji zbog posljedica potresa još uvijek djeluje izvan svojih prostora.

Slikovnica je namijenjena predškolcima i učenicima razredne nastave te prati različite faze razvoja govora djeteta, a u drugom dijelu buduće školarce uvodi u novi svijet škole s naglaskom na nastavu hrvatskoga jezika. Također sadrži i radne zadatke.

S obzirom da se u potresu oštećena zgrada Hrvatskog školskog muzeja još nije obnovljena, izložba “Krasopis - lijepo pismo” postavljena je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, gdje se može razgledati do 13. siječnja. Prati ju katalog s 300 originalnih muzejskih predmeta iz fundusa Muzeja koji je sada prvi put za najmlađe priredio i slikovnicu.

Autorica izložbenog projekta, kataloga te koncepta i teksta slikovnice jest viša kustosica i muzejska pedagoginja Hrvatskoga školskog muzeja Kristina Gverić, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i profesorica pedagogije. Autor ilustracija je Matej Raič, diplomirani arhitekt i ilustrator. H
Možda ste propustili...

TOMISLAV ŠOVAGOVIĆ O SVOJOJ NOVOJ KNJIZI

Poput čvarka je: nepravilna i treba je dozirano konzumirati

NIZ PRIGODNIH SADRŽAJA ZA ODRASLE I DJECU

Dan muzeja u Vukovaru

IN MEMORIAM: ZVONKO PENOVIĆ (1948. - 2022.)

Bio je novinar, pjesnik, publicist, renesansni lik

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA

”Rock’n’roll bajka” raspjevana predstava o rockerima školarcima

2

PROLJETNA KONFERENCIJA KINO-MREŽE

Fabric Fabijanac nova predsjednica

3

“KIPAREVO SVJEDOČENJE VJERE”

Kuzma Kovačić izlaže u đakovačkoj katedrali