Ekonomija
HTZ PREDSTAVIO TURISTIČKU PONUDU

Hrvatska najomiljenija destinacija Mađarima
Objavljeno 15. listopada, 2021.
Prezentacije su okupile velik broj turoperatora i agenata iz brojnih turističkih agencija i predstavnike medija

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj sudjelovalo je na roadshow prezentacijama pod nazivom "Around the world", u organizaciji Aviarepsa, zajedno s 15-ak ostalih izlagača, izvijestila je Ivana Herceg, direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj. Hrvatska turistička ponuda prezentirana je u Győru, Budimpešti i Debrecenu, dok će se zadnja u nizu prezentacija održati 15. listopada, u Szegedu. Ove su prezentacije okupile velik broj turoperatora i agenata iz brojnih turističkih agencija, ali i predstavnike medija i turističkog sektora. Tijekom prezentacije Hrvatske naglašeni su odlični rezultati s mađarskog tržišta ove godine, odnosno rast od 100 posto u dolascima i 90 posto u noćenjima, u usporedbi s istim razdobljem lani, a naglašen je i sve veći rast turističkog prometa gostiju koji u Hrvatsku dolaze posredovanjem agencija.

"Tijekom sastanaka s poslovnim partnerima koji su u velikom broju bili zainteresirani za hrvatske destinacije, naglašeno je kako je naša zemlja među omiljenim inozemnim destinacijama Mađara. U skladu s navedenim, u idućoj godini očekujemo nastavak dobrih trendova s mađarskog tržišta, odnosno očekujemo da će Hrvatska i sljedeće godine biti najpopularnija inozemna destinacija na mađarskom tržištu", izjavila je Herceg.


Nedavno je na tržištu Mađarske održana i prezentacija Udruženja nacionalnih turističkih predstavništava (ANTOR). U sklopu programa sudjelovalo je i Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj, zajedno s turističkim predstavništvima Malte, Cipra i Slovačke. Prezentacija je održana u Budimpešti, nazočilo je 60-ak uzvanika koje je pozdravila Judith Molnar, predsjednica mađarske Udruge putničkih agencija (MUISZ) i izvršna direktorica OTP Travela, koja je u svom govoru istaknula prednosti svake od destinacija, a za Hrvatsku je rekla da se i dalje radi o omiljenoj ljetnoj destinaciji za većinu Mađara.Z.Rupčić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JOŠ ČEKAJU "HITNU" PROLJETNU POMOĆ

Jesu li svinjogojci opet ostavljeni na cjedilu?!

2

SAPONIA

Upravljanje energetskom učinkovitošću

3

SVAKA PRODANA FRANŠIZA ZNAČI OTVARANJE JOŠ JEDNE TVRTKE

Unatoč svijetlim primjerima, franšize nisu zaživjele na hrvatskom tržištu