Sport
KRALJ CIGANA POSLAO AMERIKANCA U BOLNICU

Tyson Fury čeka Joshuu ili Usika. "Samo mi dođite"
Objavljeno 10. listopada, 2021.
- Oduvijek sam tvrdio da sam ja najbolji na svijetu, a Wilder je drugi najbolji - kaže Fury nakon velike trilogije i pobjede

Britanski boksač irskog podrijetla Tyson Fury odbranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, nakon što je u Las Vegasu pred više od 20 tisuća ljudi u spektakularnoj borbi za WBC-ov pojas nokautirao Amerikanca Deontaya Wildera u 11. rundi.



- Nokautirat ću Wildera - zagrmio je u najavi meča Kralj Cigana. I ispunio je obećanje. Fury je nekoliko puta rušio Amerikanca, zadavao mu teške udarce, ali se Wilder odbijao predati. Dizao se nakon odbrojavanja i, onako uzdrman, pronalazio novu snagu i uzvraćao udarce Furyju, koji je u 11. rundi ipak završio posao. Nakon serije aperkata i krošea, posljednji je put poslao Wildera na pod, nakon čega je sudac prekinuo fenomenalan meč koji će se sigurno pamtiti. U ringu su bila dva diva, 126 kilograma težak Fury i 108 Wilder, udarci su sijevali na sve strane, bilo je padanja obojice, odbrojavanja, podizanja, a nakon svega Amerikanac je završio u bolnici. Iz njegova tima kažu "ništa ozbiljno, ali nije se dobro osjećao nakon meča".

Odlično su se zato osjećali svi oni koji su gledali pravu boksačku poslasticu, u kojoj je Fury potvrdio kako je ponajbolji, ako ne i najbolji, boksač svijeta.

- Bila je ovo borba vrijedna bilo koje trilogije u povijesti sporta. Deontay Wilder vrhunski je borac, doista me natjerao da zaradim svoj honorar - kazao je Fury. U svojoj 32. profesionalnoj borbi došao je do 31. pobjede, uz jedan neodlučeni ishod iz prve borbe protiv Wildera 2018. godine. Fury sad čeka da mu u ring dođu Joshua ili Usik i da poveže sve naslove i postane prvi teškaš nepobitni prvak svijeta od Lennoxa Lewisa, koji je to bio prije 21 godine.
Ivana Liović

Najčitanije iz rubrike