Regija
VIROVITIČKE PODUZETNIČKE ZONE

U sedam je godina 726 osoba našlo zaposlenje
Objavljeno 20. travnja, 2021.
VIROVITICA

Samo u zadnjih sedam godina u virovitičkim poduzetničkim zonama svoje je mjesto pronašlo 20 novih poduzetnika. Samozaposleno je 329 osoba, a zone su omogućile radno mjesto za ukupno čak 726 osoba. U zonama se danas proizvodi obuća, prerađuje drvna masa, proizvodi namještaj, a mjesto je to na kojemu se nalaze i uredi za mlade poduzetnike (Poduzetnički inkubator) te Drvni centar kompetencija.

– Grad trenutačno ima šest aktivnih poduzetničkih zona, od kojih su četiri potpuno opremljene komunalnom infrastrukturom i nude trenutačno raspoloživih 62 hektara zemljišta koje je odmah spremno za novo ulaganje. Imamo i dvije zone koje su u pripremi. Riječ je o Poduzetničkoj zoni Bilogora od 62 hektara te Megazoni od 350 hektara. Samo u Poduzetničkoj zoni 2 danas je 11 poduzetnika koji zajedno imaju više od 167 zaposlenika, a u Zoni 3 imamo 13 poslovnih subjekata i novozaposlenih 419 osoba. Neki od poduzetnika kupili su parcelu u Zoni te nakon gradnje zatražili mogućnost kupnje još jedne radi proširenja - kaže Sanja Kirin, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo Grada.

- Uz investitore iz Hrvatske za parcele u zonama zainteresirani su i ulagači iz Češke i Slovačke, iako u nešto manjem broju. I sami investitori slažu se da nije prevelik problem ako radnici putuju i sat vremena do njihovog poslovnog objekta iz okolnih mjesta, ali ako na posao morate putovati dva sata, onda to već predstavlja problem. Zato mnogo nade polažemo u brzu cestu - zaključila je Kirin. V.G.
Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike