Osijek
MATICA UMIROVLJENIKA

Sužnjević predsjednica do 2025.
Objavljeno 15. travnja, 2021.
Marija Sužnjević izabrana je u četvrtak za još jedan četverogodišnji mandat na čelu Matice umirovljenika grada Osijeka, dok će njezin zamjenik do 2025. također ponovno biti Vinko Vranješ. Naime, Marija Sužnjević vođenje Matice u Osijeku preuzela je još 2015., i to tada kao v.d., nakon što se tadašnji predsjednik Grgo Nikšić razbolio, a službeno je mjesto predsjednice preuzela na izborima 2017. Riječ je o najvećoj umirovljeničkoj udruzi u Osijeku koja broji više od 1000 članova, a koja djeluje u 14 podružnica na području Grada.

Inače, u lipnju ove godine Matica umirovljenika grada Osijeka obilježit će 75 godina postojanja, a početkom godine nakon 50 godina promijenila je i adresu središnjice koja je sada u Strossmayerovoj 21.

- Zahvalna sam svim svojim kolegama koji su mi ponovno dali povjerenje, kako meni tako i kolegi Vranješu. Imam 73 godine i još dovoljno snage i vitalnosti da se bavim vođenjem Matice, ali već sada razmišljam o svojim nasljednicima, jer ovo je funkcija za koju je nužno pripremati se. Inače, Matica umirovljenika prati trendove i društvena događanja, tako da smo sada vrlo aktivni u prijavljivanju na projekte financirane iz Europskih fondova, a jedan takav nedavno smo i dobili, a putem njega tijekom cijele godine održavat će se brojna događanja za umirovljenike. Inače, treba znati da Matica djeluje u svom vlastitom prostoru i sve režije pokriva sama. Stoga smo zahvalni poslovnoj banci koja podržava naš rad donacijama, kao i Županiji osječko-baranjskoj, županu Ivanu Anušiću, predsjedniku županijske skupštine Draganu Vulinu i saborskom zastupniku Ivanu Radiću, koji se uvijek odazovu na poziv Matice. No, posebno želim zahvaliti i svim članovima koji pridonose radu Matice redovitom uplatom članarine u iznosu od 50 kuna, jer nam to pomaže za rad dnevnog boravka - poručila je Marija Sužnjević.

Recimo kako inače Matica umirovljenika na području cijele Hrvatske broji oko 280.000 članova.N.Z.Eberhard
Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike