Sport
PONUDE STIŽU, BIJELO-PLAVI IH ODBIJAJU

Osijek ne želi milijune eura, već naslov prvaka Hrvatske
Objavljeno 15. travnja, 2021.
- Kako god ova sezona završila, za mene će igrači biti pobjednici - kaže Bjelica

Borba NK Osijek za naslov prvaka Hrvatske nosi sa sobom jake priče. Priča o potencijalnim odlascima igrača uvijek teško pada kada su ambicije visoke, ali to je realnost s kojom se klubovi iz HNL-a moraju suočavati.


Otkako je Nenad Bjelica sjeo na klupu cijeli se svemir kluba iz Gradskog vrta okrenuo. Osijek je postao nešto što dosad nije bio - konkurentan najjačem hrvatskom klubu Dinamu. I to uopće nije mala stvar, pa kako god bude završila ova sezona u kojoj su bijelo-plavi prvi put nakon više od dva desetljeća u kasno proljeće "živi" u utrci na naslov prvaka neće to promijeniti. Ova momčad Osijeka već sad je najavila velike stvari, srušila je, ili se približila klupskim rekordima koji su stari 20 ili više godina, što su stvari koje ne prolaze nezapaženo u europskim razmjerima.

Odbijaju se ponude

Utrka s Dinamom još traje, i bez obzira na to što Osijek malo zaostaje, zanimanje za njegove nogometaše golemo je. Čak i za one koji službeno još to nisu, poput Ramona Miereza.


- Napravili smo odličan posao, bez obzira na to kako će ova sezona završiti. Osijek će u njoj imati najbolji rezultat u povijesti. U Mierezu imamo najboljeg strijelca lige, Ivušić je vratar s najviše utakmica bez primljenog pogotka, Bočkaj najbolji asistent lige, a Žaper zadnji vezni s najviše pogodaka s te pozicije. Sve to govori koliko smo uspješni, pa nije čudo što se gomilaju ponude za naše igrače. Odbijamo ih. Za Žapera smo imali četiri milijuna eura iz Portugala, za Ivušića dva milijuna iz Turske, za Miereza šest milijuna iz Rusije. Sve smo to odbili, jer želimo da Osijek bude uspješan - rekao je Nenad Bjelica, trener-menadžer osječkog kluba.


Velik je to noavc, ali očito je želja za uspjehom u Gradskom vrtu još veća. I ona je u prvom planu, a to je najveća razlika u donosu na razdoblje koje je prethodilo Bjeličinom dolasku. Tada su veliki transferi ipak bili u prvom planu, a danas je to rezultat. Posebno je zanimljivo što je iz Rusije stigla ponuda za Miereza koji službeno još nije igrač NK Osijek, jer se još uvijek vodi samo na posudbi. To samo dokazuje kako u menadžerskim krugovima već postoje informacije o tome da će NK Osijek otkupiti Miereza od Alavesa.
Sezona za pamćenje

Osijek definitivno igra svoju najbolju sezonu u povijesti HNL-a. Danas više nije velika vijest ako, kao u ovom trenutku, ima sedam utakmica u nizu bez poraza. Nekada bi to bila velika vijest, a sad je to nešto najnormalnije. Međutim, ako želiš biti prvak Hrvatske, onda ni takvi nizovi nisu dovoljno dobri, jer Dinamo uvijek može bolje. I zato je titula prvaka u HNL-u veliki pothvat. I zato "nedodirljivi" Dinamo te Rijeka, koji su posljednjih godina dijelili sve domaće trofeje, drhte i zato je Osijek nerijetko na udaru. Jednostavno je poremetio odnose u hrvatskom nogometu, pa ga se često spominje. Poremetio je ne samo u rezultatskom smislu, nego i u transferima. Sposoban je zaraditi, i to je ono što najviše plaši konkurenciju. Jer što više zarađuješ, to si jači i više narušavaš hijerarhiju koja postoji godinama. NK Osijek s Bjelicom je dobio ono što mu je dugo nedostajalo. Dobio je veliku medijsku zvijezdu, a samim tim postao je nepodnošljiv drugima. No, ima ona stara dobra slavonska izreka "samo se za dobrim konjima praši". Danas bi svi nešto napisali o Osijeku i Nenadu Bjelici. I neka pišu, pa čak "ako je i lijepo", rekao bi mudri nekadašnji predsjednik, direktor, i tko zna što već sve ne, u NK Osijek Milan Španjić.

Istina je jedna, Osijek igra najbolju sezonu u svojoj povijesti, i stvarno nije važno kako će ona završiti. Prvi ili drugi ove sezone - sve O.K. Osijekovo vrijeme tek dolazi, samo treba biti strpljiv, jer takvi uvijek pobjeđuju i zarađuju...


Dalibor Keler
vizija
OSIJEK ODBIJA PONUDE ZA NAJBOLJE IGRAČE
RAMON MIEREZ - šest milijuna eura iz Rusije - odbijeno

MIHALE ŽAPER - četiri milijuna eura iz Portugala - odbijeno

IVICA IVUŠIĆ - dva milijuna eura iz Turske - odbijeno
Nenad Bjelica

trener NK Osijek

- Kako god ova sezona završila, za mene će igrači biti pobjednici. Imamo vratara koji je najviše puta svoju mrežu ostavio netaknutom, imamo zadnjeg veznog koji je zabio najviše pogodaka, u našim su redovima najbolji asistent lige i najbolji strijelac. Igrači zaslužuju mnogo više pozornosti od njihova trenera. NK Osijek nije Nenad Bjelica, nego je to momčad te svi ljudi koji rade u klubu.
Najčitanije iz rubrike