Osijek
NIŠTA OD SAJMOVANJA DO DALJNJEGA

Bez Sajma antikviteta i Proljetnoga sajma, pa čak i Autotržnice
Objavljeno 5. ožujka, 2021.
Iako je bilo govora o tome da će se popuštanjem mjera otvoriti Sajam antikviteta, jer je na otvorenom prostoru, događaja koji se održava prve subote u mjesecu ipak neće biti u ožujku. Dan poslije, u nedjelju, neće biti otvorena ni Autotržnica i tako će biti sve dok Nacionalni stožer civilne zaštite ne donese odluku da su sajmovi dopušteni.

- Neće biti ni Sajma antikviteta, a ni 28. Osječkog proljetnog sajma i 22. Obrtničkog sajma u Osijeku koji se trebao održavati od 5. do 7. ožujka. Iako je Sajam antikviteta u Tvrđi na otvorenome, neće ga biti, a tako je odlučeno nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite 1. ožujka, između ostalih, donio takvu odluku - pojašnjava Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma, dodajući da su se, kao organizatori, pripremali sve do posljednjeg trenutka i donedavno zaprimali ponude. Vukašinović kaže kako su trenutačno usredotočeni na Sajam lova i ribolova "Salori" koji bi se trebao održati sredinom travnja, međutim ističe da još uvijek ne znaju hoće li i ta manifestacija morati biti prolongirana.

- Čekamo da vidimo što će reći Stožer, odnosno u kojem obliku bismo mogli eventualno održati "Salori". To je pak specifičan sajam gdje se kuha i konzumira se hrana i nadam se da će do planiranog datuma održavanja sredinom travnja konzumacija hrane i pića biti dopuštena na otvorenome, a time i ovaj događaj - dodaje Vukašinović.

A dok Stožer ne odluči suprotno, nema ni Autotržnice. Potvrđuje to kratko Igor Medić, dodajući da, iako događaj zapravo nije sajam, neće ga biti sve dok i sajmovi kao takvi ne budu bili dopušteni.

Valja podsjetiti da je u protekla dva tjedna Nacionalni stožer intenzivno razmišljao upravo o dopuštenju održavanja sajmova. Međutim, ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović naposljetku je rekao da, iako je pitanje sajmova bilo na dnevnome redu, na kraju je donesen zaključak da su sajmovi organizacijski pa time i po riziku za infekciju različiti te istaknuo da su članovi Nacionalnog stožera i od ranije za postupno otvaranje. Naglasio je i da će sajmovi u nekim od sljedećih koraka biti dopušteni, međutim pod epidemiološkim mjerama, ali je rekao da zbog novih sojeva virusa, manjka cjepiva i općenito zbog mogućeg rizika ne može dopustiti otvorenje svih sajmova u istome trenutku. Stoga će Osječani, čini se, još pričekati na otvorenje njima omiljenih manifestacija. M.Mihelić
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike