Sport
NA PARKETE SE VRAĆAJU NAJBOLJI ODBOJKAŠKI KLUBOVI

“Mursaši” stižu kao lideri na brodski Vijuš, Osječanke po reprizu s otvaranja sezone
Objavljeno 23. siječnja, 2021.

Nastavlja se odbojkaška Superliga. Nakon šest tjedana stanke naši najbolji klubovi kreću po prve ovogodišnje bodove.

Kod odbojkaša, u prvom dijelu najviše ih je osvojila Mursa-Osijek. Momčad Marija Tepperta na impresivan je način uzela jesensku titulu, u deset utakmica nitko joj nije bio ravan. Nastavak serije očekuje se i nakon slavonskog derbija, Marsonia, iako domaćin na svom Vijušu (subota, 19 sati), ne bi trebala predstavljati veću opasnost za „mursaše“.

- Želimo nastaviti tamo gdje smo stali. Nakon što smo prvi dio završili na vrhu, svjesni smo da ćemo na meti ostalih superligaša. Da smo spremni za sve izazove, želimo pokazati već u slavonskom okršaju. Čeka nas domaćin koji je u donjem dijelu poretka, ali to nas neće zavarati niti opustiti - naglašava trener lidera Superlige Mario Teppert. U Slavonskom Brodu debi u osječkom dresu imat će i novopridošla akvizicija na poziciji primač/pucač, makedonski reprezentativac Stojan Iliev. U gradu na Dravi tako su poslali i dodatnu poruku konkurenciji da nemaju namjeru olako prepustiti lidersku poziciju. U ostalim susretima 12. kola sastaju se: Rovinj – Mladost, Rijeka – Zadar, Sisak – Kitro Varaždin i Centrometal – Ribola Kaštela. Slobodan je Split.

Odbojkašice nastavljaju 12. kolom u kojem Osijek dočekuje Rijeku CO. Osječanke su prije tri dana u Gradskom vrtu odradile zaostatak protiv Olimpika (3:1), gdje nisu bile u izdanju kakvo se očekivalo. Protiv posljednjeplasiranog sastava elitnog razreda bilo je dosta problema, ali na kraju je ipak sve završilo prema prognozama.

- Protiv Olimpika bilo je najvažnije upisati tri boda. Ne treba zaboraviti da ni prošle sezone nismo zbog mnogo prekida mogli uhvatiti pravi natjecateljski ritam. Sada ćemo na otvaranju drugog dijela igrati svaka tri dana, vjerujem stoga i u bolje izdanje protiv Riječanki - naglašava trener Tomo Paun. Njegov sastav je favorit i u subotu (18) protiv odbojkašica s Kvarnera. Osječanke su inače na otvaranju sezone slavile u Rijeci bez problema u tri seta, bilo bi poželjno to reprizirati i na domaćem parketu. Debi za domaće imat će i Larisa Pauletić, koja je ove zime stigla iz Poreča. Prve bodove u ovoj godini Enna Vukovar će tražiti na jugu Hrvatske. Protiv Dubrovnika (subota, 19) traži se i dobra uvertira za ranije odgođeni slavonski derbi koji je na programu u utorak u gradu na Dunavu. Ostali parovi: Olimpik – Dinamo, Marina Kaštela – Brda, Kaštela – Split i Poreč – Mladost. N. Benčina
ŽOK Osijek opet je domaćin u Gradskom vrtu i u kratkom vremenu ima prigodu osvojiti šest bodova
Najčitanije iz rubrike