Mozaik
U NOVOM PIXAROVU CRTIĆU “LUCA”

Avanture Luce i Alberta u talijanskom gradiću
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
Pixar je objavio novu sliku iz animiranog filma "Luca", koji bi trebao stići u kina ovoga ljeta. O filmu "Luca" govori se još od srpnja 2020. godine. U režiji Enrica Casarose "Luca" će trasportirati publiku na prekrasnu talijansku rivijeru u sred ljeta. Tamo će dva prijatelja, Luca i Alberto, doživjeti mitsku avanturu u kojoj će susresti morska stvorenja koja preuzimaju ljudsko obličje i rade zabavne stvari dok su izvan mora. Na slici koja je objavljena vide se Luca i Alberto u kadru glavnog trga malog talijanskog grada, a čini se da upravo razgovaraju o nekoj novoj pustolovini.

U razgovoru za magazin "Empire", koji je prvi objavio sliku iz filma, Casarosa je ispričao kako je lik Luce napisao koristeći vlastite uspomene iz djetinjstva i tog razdoblja u životu.

- Rođen sam u Genovi, a ljeta sam provodio na plažama. Upoznao sam svog najboljeg prijatelja kad sam imao 11 godina. Bio sam stidljiv i sreo sam dečka koji je uvijek upadao u probleme i bio posve suprotan od mene. Želio sam snimiti film o takvim prijateljstvima, koja nam pomažu da odrastemo - kaže redatelj.

Casarosa je na Twitteru proteklog vikenda otkrio kako nećemo još dugo morati čekati na trailer za film "Luca". Kad ga je o tome pitao jedan fan, odgovorio mu je kako mora biti strpljiv još nekoliko tjedana. "Luca" bi trebao premijeru imati 18. lipnja ove godine, no s obzirom na pandemiju, ne zna se hoće li to biti u kinima ili na online platformi. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike