Regija
KOMUNALNA TVRTKA URBANIZAM VALPOVO

Dobivaju vozilo za prikupljanje otpada
Objavljeno 19. siječnja, 2021.
VALPOVO - Kako je priopćeno iz ureda gradonačelnika, Urbanizmu Valpovo odobren je projekt "Komunalno vozilo – Urbanizam" zahvaljujući kojemu će tvrtka nabaviti novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona, biootpada, metala, plastike, tekstila, stakla i krupnog komunalnog otpada u Valpovu. Tako će se utjecati na povećanje udjela odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u ukupnom komunalnom otpadu, pridonijeti uporabi otpada i, konačno, smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta. Razdoblje za provedbu projekta je dvanaest mjeseci.


Taj je projekt prijavljen na natječaj "Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada" koji je objavilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., pri čemu je kontrolno tijelo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Projekt je pripremio Valpovački poduzetnički centar u suradnji s Urbanizmom i Gradom Valpovom, vrijedan je 1.607.800 kuna uz stopu sufinanciranja od 85 posto, a aktivnosti počinju od ove godine. L.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike