Sport
DESNI BOČNI OSIJEKA NA POSUDBU U MAĐARSKU

Grgić kod Zekića
Objavljeno 14. siječnja, 2021.
Pomalo iznenada došlo je do “rotacije” na poziciji desnog bočnog u redovima Osijeka. Dolaskom Mate Miloša stvorila se gužva na toj poziciji, na kojoj je prva opcija Igor Silva. Tako je dogovorena posudba Alena Grgića, koji će do kraja sezone igrati za mađarski Diosgyor VTK (DVTK), koji je nedavno preuzeo Zoran Zekić. Grgiću je ugovor s bijelo-plavima istjecao ovog ljeta, no prije odlaska na posudbu potpisao je novi, koji ga s Osijekom veže do ljeta 2023. godine.

- O svemu smo se usuglasili i mislim da je za mene trenutno dobra opcija odlazak u sredinu u kojoj bih morao imati kontinuitet nastupa. Svi želimo prvenstveno igrati, takva su i moja razmišljanja. U godinama sam kada mogu i trebam pružiti najviše - rekao je Grgić, koji se prvi dio prošle sezone oporavljao od teške ozljede, a potom je imao status pričuve, iza Silve, koji je ugrabio mjesto u prvoj postavi. U ovoj sezoni 26-godišnji je desni bočni skupio sedam nastupa (četiri u HNL-u, dva u Kupu i jedan u kvalifikacijama Europske lige), no za samo 219 minuta igre. Postigao je i jedan pogodak, onaj pobjednički duboko u sudačkoj nadoknadi protiv Gorice, a kao što je i sam pojasnio, želja za većom minutažom presudila je u odluci da borbu za trofeje u bijelo-plavom dresu zamijeni borbom za očuvanje prvoligaškog statusa u Mađarskoj.

Osim što će u klubu iz Miškolca ponovno surađivati s trenerom koji ga je vodio i u Osijeku, Grgić će u novoj sredini imati još neka poznata imena. Ove zime tamo su stigli i njegovi nekadašnji suigrači Marko Malenica i Goran Milović, pa bi mu prilagodba trebala biti još jednostavnija.

- Poklopilo se da idem tamo gdje je moj nekadašnji cimer i zemljak Marko Malenica. I on je tamo došao na posudbu. Potpisao je i Goran Milović, vjerujem da ćemo svi pridonijeti ostvarenju cilja i sačuvati prvoligaški status. Naravno da ću s velikim zanimanjem pratiti sve što je vezano uz NK Osijek, kojemu želim trofej na kraju sezone - poručio je Grgić na trenutnom oproštaju od osječkog kluba. G.R.
Možda ste propustili...

BJELOBRĐANI PORAŽENI U ZMIJAVCIMA

Domaćin u prvih šest minuta zabio dva puta

ČETVRTFINALE KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek izborio završni turnir, ali i NBC pokal

RUKOMETAŠI OSIJEKA GOSTUJU KOD DUBRAVE

Učiniti sve da se izbjegne najgori mogući scenarij

Najčitanije iz rubrike