Sport
SUPERSPORT PRVA NL

Dominantni Zrinski zadržao čelnu poziciju
Objavljeno 6. svibnja, 2024.
U 23. ligaškoj pobjedi Zrinskog Osječko 1664 Dogan je postigao svoj 19. ovosezonski pogodak
Autoritativno su svoj posao u 29. kolu SuperSport NL odradili nogometaši Zrinskog Osječkog 1664 u susretu protiv Dugopolja te su se na taj način zadržali na samom vrhu ligaške ljetvice.

Gosti nisu imali previše izgleda u Gradskom vrtu premda su u jednom trenutku dali naznačiti kako bi mogli zakomplicirati utakmicu. No Zrinski je vrlo brzo odgovorio na tu prijetnju, a kasnije je susret uglavnom bio jednosmjerna ulica. U visokoj pobjedi Zrinskog Osječko 1664 jedan je pogodak, svoj 19. ove sezone, zabio prvi strijelac lige Dominik Dogan. Tim je njegovim pogotkom za 3:1 postignutim u 56. minuti utakmica zapravo prelomljena.

Zrinski je poveo u 20. minuti nakon što je visokim pritiskom natjerao goste na pogrešku, a nakon oduzete lopte po desnoj se strani sjurio Unušić, poslao odličan ubačaj u sredinu na koji nije stigao Dogan, ali je nespretno reagirao Burčul te poslao loptu u vlastitu mrežu. Dugopolje je do izjednačenja došlo nakon pola sata igre kada je Bagarić lijepo prihvatio jednu dubinsku loptu i pobjegao domaćoj obrani, ali je pogodio desnu vratnicu, no na odbijanac je prvi naletio Tokić i spremio ga u mrežu. Ipak, domaćinu nije dugo trebalo kako bi opet došao u vodstvo. U 37. minuti Stranput je ubacio, a Miran Horvat u maniri pravih centarfora glavom zakucao loptu u mrežu. S tih 2:1 otišlo se na odmor, ali taj rezultat nije dugo stajao na semaforu kada je susret nastavljen. Već u 56. minuti vratar Stanić je odličnom dugom loptom pronašao Dogana, on se spretno, poput jegulje oslobodio svog čuvara pa onda precizno pogodio gornji desni kut. Nažalost, kod postizanja tog pogotka Dogan se ozlijedio, pa je morao napustiti teren.

No Zrinski se nije dao zbog toga omesti te je nastavio prijetiti, a akcija za četvrti pogodak bila je djelo igrača s klupe. Jelavić je odlično pobjegao po lijevoj strani, pa povratnom loptom uposlio Svržnjaka, kojem nije bilo teško staviti točku na "i" nove pobjede lidera SuperSport NL. D.Keler
 
 
Standings provided by Sofascore
lider
ZRINSKI OSJEČKO 1664 NE ISPUŠTA VODEĆU POZICIJU

Rezultati 29. kola:
Vukovar 1991 - Sesvete 0:1, Šibenik - Jarun (Zagreb) 2:0, Cibalia (Vinkovci) - Solin 4:2, Dubrava Tim kabel (Zagreb) - Orijent (Rijeka) 0:1, Zrinski Osječko 1664 - Dugopolje 4:1, Croatia (Zmijavci) - BSK (Bijelo Brdo) 3:0.
Najčitanije iz rubrike