Osijek
27. LAMPIONADA U OSIJEKU

Ni korona nije mogla
spriječiti kreacije učenika
Objavljeno 2. prosinca, 2020.
U kategoriji "Grad Osijek" pobijedio je Marko Jukić, a Katarina Rade ima najviše "lajkova"

Turistička zajednica grada Osijeka, Društvo pedagoga tehničke kulture Osijek, Zajednica tehničke kulture grada Osijeka i Osječko-baranjske županije te Grad Osijek i ove godine organizirali su sada već 27. Lampionadu. Manifestacija je to u kojoj učenici osječkih osnovnih škola izrađuju lampione u prigodi obilježavanja Dana grada Osijeka, ali i ulaska u predbožićno doba.

Koroni usprkos organizatori nisu ni ove godine odustali, premda uz drukčija "pravila igre" - učenici su lampione fotografirali i slali ih elektroničkim putem. Teme za ovogodišnju Lampionadu bile su "Grad Osijek" te "Otvorena tema" za koju se glasovalo preko Facebooka. Ukupno je pristiglo 125 radova. Treća natjecateljska tema bila je "Kratki film o nastanku lampiona (do 30 sekundi)" - pristiglo je 17 videouradaka. U natjecanje se uključilo ukupno 13 škola. Proglašenje dobitnika priređeno je u srijedu poslijepodne na Trgu Vatroslava Lisinskog.


U kategoriji "Grad Osijek" pobijedio je Marko Jukić (6.a, OŠ Franje Krežme), slijedili su ga Mihael Mikolin (6.c, OŠ Višnjevac) i Patrik Zorn (5.b, OŠ Vijenac). U "Otvorenoj kategoriji" najviše klikova "sviđa mi se" prikupila je Katarina Rade (7.a, OŠ Ljudevita Gaja), potom Ana Lučić (6.c, OŠ Retfala) i Noa Švob (5.b, OŠ Vijenac). U kategoriji "Kratki film" pobijedio je Petar Marton Macan (4.a, OŠ Vijenca), na drugom mjestu je zapis skupnog rada OŠ Višnjevac, a treće mjesto pripalo je Luki Soldo (8.a, OŠ Vijenac).

Na lijepu gestu odlučila se Ana Lučić, ona će svoju nagradu proslijediti dječaku čiji se rad nije našao među pobjedničkim, ali se njoj najviše sviđa.
Pobjednici su potom, koliko je to (ne)vrijeme omogućilo, u noć pustili nekoliko lampiona...


Dario Kuštro
Možda ste propustili...

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike