Osijek
LAUREATI

Lőrinc Mészáros je proglašen počasnim građaninom Osijeka
Objavljeno 1. prosinca, 2020.
Odlukom vijećnika osječkog Gradskog vijeća od prošlog tjedna postali su poznati dobitnici ovogodišnjih javnih priznanja Grada Osijeka. No zbog situacije oko pandemije i važećih epidemioloških mjera, ove godine neće biti priređena svečana sjednica u prigodi Dana grada kada su se uobičajeno dodjeljivala ta priznanja.

Stoga su laureati iznimno okupljeni na prigodnoj ceremoniji u Kulturnom centru gdje su im uručena priznanja. Dio njih se sa svojim nagradama potom pohvalio objavom na društvenim mrežama, pa su tako na službenoj stranici NK-a Osijek objavili fotografije uručenje Lőrincu Mészárosu, dobitniku javnog priznanja Počasni građanin grada Osijeka. To se priznanje dodjeljuje onim ljudima koji su na jedinstven način zadužili grad Osijek i njegove građane te im Grad na taj način posebno zahvaljuje.

- Postati počasni građanin jednog od najljepših gradova u Hrvatskoj za mene je, kao Mađara, ogromna čast. Drago mi je da smo moj tim i ja ispunili vaša očekivanja, ali i održali naše obećanje koje smo vam dali kada smo preuzeli NK Osijek. Taj posao je za mene, ali i za sve, pokazuje se, jedna sretna, dobitna kombinacija zato što volim nogomet, volim Hrvatsku, a Osijek obožavam. Ne samo da će NK Osijek uskoro imati najljepši stadion u Hrvatskoj, nego ćemo napraviti sve i da postane prvak, te da ostvari uspjeh u Europi. Također vam obećavam da ćemo se na isto tako odgovoran, korektan i pošten način ponašati i u svim ostalim projektima u kojima ćemo sudjelovati u Osijeku, Slavoniji i u cijeloj Republici Hrvatskoj, koju mi Mađari obožavamo - stoji u obraćanju Mészárosa nakon što mu je uručeno ovo prestižno priznanje.

U istoj prigodi Zlatna plaketa za životno djelo uručena je akademkinji Vlasti Piližoti, a dobitnici Zlatne plakete Grb grada Osijeka su Srećko Tomas, Areta Ćurković, Antun Blažević i Mirela Skoko Ćelić.

Za Pečat grada Osijeka ove je godine nominirano sedam imena, to su Krešimir Čandrlić, Zdravko Nalio, Zehra Delić, Davor Brmež, Ivo Joe Opačak, te udruga Paroščić i Športska udruga slijepih Svjetlost.

Iz Grada Osijeka službenu će objavu, prateće fotografije i snimke s ovog uručivanja javnih priznanja prema medijima i javnosti uputiti u utorak, jer, pojašnjavaju, nagrade grada Osijeka dodjeljuju se u prigodi obilježavanja Dana grada. D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike