Osijek
U PONEDJELJAK POSLIJEPODNE

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Gradskoj četvrti "Retfala"
Objavljeno 27. studenog, 2020.
Nakon dvije uspješne akcije na Sjenjaku i Jugu 2, GD Crvenog križa Osijek u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek organizira još jednu dobrovoljnu akciju davanja krvi. Održat će se u ponedjeljak, 30. studenoga, u prostorijama GČ Retfala, u Strossmayerovoj 200 od 16 do 19 sati.


Akcija će se provoditi prema svim uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Davatelji se mole da na akciju ponesu maske, uz naglasak da krv mogu dati osobe dobrog općeg zdravstvenog stanja u dobi od 18 do 65 godina te s tjelesnom težinom iznad 55 kilograma proporcionalno visini. Također, davatelji mogu biti osobe koje nisu imale infekciju COVID-19, koje nisu putovale izvan Hrvatske posljednjih 14 dana i koje nisu bile u kontaktu sa zaraženima, odnosno onima koji su u samoizolaciji te nisu imale simptome infekcije dišnih puteva, temperaturu, kašalj, kratak dah ili otežano disanje.
Osobe koje su preboljele COVID-19 krv mogu dati s odgodom od najmanje 28 dana, a osobe iz ostalih kategorije od najmanje 14 dana. Ma.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike