Mozaik
ODABRANE 22 PJESME ZA ZAGREBAČKI FESTIVAL 2021.

Prvi put će nastupiti i jedna trap grupa, KUKU$, a tu je i veteran Sjepan Jimmy Stanić
Objavljeno 27. studenog, 2020.

Uredništvo Zagrebačkog festivala odabralo je 22 nove pjesme nadolazećeg, 68. izdanja festivala koji će se održati 29. siječnja 2021. godine. Uz novog umjetničkog direktora Branimira Mihaljevića, ovogodišnje uredništvo festivala činili su glazbenici Ante Gelo, Denis Dumančić i Igor Ivanović te voditeljica odnosa s javnošću UNISON-a Ružica Popović.

Na 68. Zagrebačkom festivalu nastupit će, abecednim redom: Aleksandar Ljiljak s "Grade moj", Antonia Dora Pleško s "13. nota", Bang Bang s "Bolje sutra", Boris Rogoznica sa "Samo čovik", Colonia s "Manijak", Ivan Ive Županović s "S tobom mogu sve", KUKU$ s "Nema pravila", Matija Cvek s "Ptice", Mia Negovetić i Edi Abazi s "Ljubav nema kraj, Miki Solus s "Fontane", Nela s "Ono što ostaje", Neno Belan s "Teško je", Nikolina Tomljanović i Belfast Food s "Volim kako se smiješ", Robert Čolina s "Sve što imam", Stjepan Jimmy Stanić s "Mama Inez", Stjepan Lach s "Ja nisam taj", Tadej Špeh s "Što su snovi", Tedi Grubica s "Ne vjerujem da postojiš", Vjeko Ključarić s "Neka zvona zvone", Vjekoslav Banovčić s "Glavu gore", Vladimir Kočiš Zec s "Nostalgija" i Z++ s "Moj svijet".

- Naš žiri nije imao nimalo lak zadatak, nakon što smo dva dana pomno preslušavali sve pristigle pjesme, mogli bismo složiti bar tri festivalske večeri i da svaka bude jednako kvalitetna i zanimljiva. Zagrebački festival oduvijek je bio otvoren za sve stilove glazbe, tako ćemo i ove godine među 22 odabrane čuti pjesme raznih stilova, od pjesama posvećenih našem najopjevanijem gradu na svijetu do zabavne, pop-rock, ali i trap glazbe koja do sada nije bila na festivalskoj pozornici, a izrazito je popularna kod mlađe publike. Kao dolikuje nacionalnom festivalu, imat ćemo izvođače iz svih dijelova Hrvatske te kvalitetan omjer mladih izvođača koje većinom poznajete iz popularnih showova, a koji će nastupiti uz bok veterana festivalskih pozornica. Mislim da imamo jedan odličan festival kojemu se iskreno radujem - izjavio je umjetnički direktor festivala Branimir Mihaljević.

Pjesme 68. Zagrebačkog festivala će se u radijskom eteru predstaviti od 1. siječnja 2021. godine, a festival će gledatelji moći ćete pratiti 29. siječnja preko televizijskih ekrana i online. T.K.
Pjesme će se u radijskom eteru predstaviti od 1. siječnja 2021. godine, a festival se održava 29. siječnja
Možda ste propustili...

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

Najčitanije iz rubrike