Mozaik
ŽVS ĐAKOVČANKE I ROCKOKO ORKESTAR

Snimile prvu duhovnu pjesmu “Izvor milosti”
Objavljeno 26. listopada, 2020.

Nakon duge diskografske stanke, ženska vokalna skupina Đakovčanke ušla je u studio i snimila novu pjesmu. Riječ je o skladbi "Izvor milosti", prvoj duhovnoj skladbi Đakovčanki koju su snimile u pratnji tamburaškog Rockoko orkestra.

Pjesma je plod suradnje ljubitelja duhovne i tamburaške glazbe radi promocije Gospina svetišta u Ilači, u kojemu se dogodilo Gospino ukazanje 1865. godine, odnosno sedam godina nakon ukazanja u Lurdu, objavio je izdavač Croatia Records.

Autor teksta i glazbe skladbe "Izvor milosti" je svećenik Zvonimir Martinović, župnik župe BDM Kraljice mučenika u Vukovaru, inače rodom iz Ilače. Aranžman je radio Krunoslav Dražić, koji je uz Damira Butkovića odsvirao sve tambure. Pjesma je snimana u poznatom Rockoko studiju Tihomira Ivanetića, koji je i producirao skladbu.

- Pjesma je blaga, emotivna, jako je slušljiva – refren na prvu ulazi u uho, tako da vjerujemo da će i mnogi zborovi pokušati prepjevati pjesmu - rekla je Irena Ivkić iz ŽVS-a Đakovčanke te dodala da je to prva njihova studijska snimka nakon duge koronastanke, a ujedno i prva snimljena duhovna skladba.

- Mislim da je nedostajalo tamburaške priče u duhovnoj glazbi, pa pokušavamo dati jedan novi obol - poručio je producent Tihomir Ivanetić, koji je ispričao kako u suradnji s vlč. Martinovićem uvijek nastanu prekrasne pjesme.

Pjesmu prati i videospot koji je radio Vanja Vidaković iz Vi-Va Multimedia Vukovar, a koji na slikovit način dočarava važnost očuvanja tradicije i kulture baranjskih Hrvata. Snimka je objavljena u nakladništvu Croatia Recordsa i Cro sacro etikete Hrvatskoga katoličkog radija. Ove se jeseni ŽVS Đakovčanke odazvao pozivu Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj upućenom klapama i vokalno-instrumentalnim sastavima u Hrvatskoj da se uključe u inicijativu “Zagrlimo starije pjesmom”. ŽVS Đakovčanke nosi ime svojega grada od 2009. godine, a od tada su sudjelovale na mnogim glazbenim i folklornim manifestacijama diljem Hrvatske.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

NOVI FILM ASIFA KAPADIJE KOJI JE PODRŽAO SAM NOGOMETAŠ

HRT: Dokumentarac o Diegu Maradoni

BIVŠI BODIBILDER I GLUMAC IZ RATOVA ZVIJEZDA

Umro David Prowse, alias Darth Vader

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKOVČANKA IZDALA SVOJU PRVU KNJIGU “OLUJNA”

Marija Petrić: U poeziji se može naći spas od svih lutanja i nesretnih emocija

2

PREMINUO U 85. GODINI

Umro tvorac legendarne "Kviskoteke" Lazo Goluža

3

HUS, MERLIN I BAJAGA ZAKLJUČILI KONFERENCIJU MAKK

Energija koju dobijemo od publike na koncertu zaraznija je od korone