Regija
ULAŽU U MODERNIZACIJU, STRUČNA USAVRŠAVANJA I PROŠIRENJE PROSTORA

Našička bolnica prije 50 godina počela s 4, a danas ima 11 odjela
Objavljeno 23. listopada, 2020.
NAŠICE - Bolnica Našice u listopadu ove godine obilježava 50 godina postojanja.Kako je rekao ravnatelj našičke bolnice dr. Hrvoje Šimić, ideja o gradnji bolnice rodila se davne 1965. godine, što je rezultiralo gradnjom i početkom rada bolnice 1. listopada 1970. godine. Bolnica je počela s radom kroz četiri osnovna odjela - Kirurgija, Interna, Ginekologija i Pedijatrija. Među najtežim trenucima u radu bolnice bila je organizacija rada za vrijeme Domovinskog rata. Tada je radila na dvije lokacije, budući da je iz sigurnosnih razloga dio bolnice preseljen u podrum hotela. Tijekom ratnog razdoblja u bolnici je zbrinuto 1276 ranjenika, navodi Šimić.

Konstantno ulaganje u opremu i kadrove dovelo je do toga da je danas rad bolnice organiziran kroz 11 zdravstvenih odjela - Odjel za internu medicinu, u sklopu kojeg je jedinica dijalize, Odjel za kirurgiju, Odjel za ginekologiju i opstetriciju, Odjel za pedijatriju, Odjel za psihijatriju, Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, Odjel za palijativu, Centar za hitnu medicinu, Poliklinika za dijagnostičko-terapijsku djelatnost, Biokemijski laboratorij i Odjel za radiologiju.

- Moram napomenuti da trenutačno imamo zaposleno 441 djelatnika, najveći broj do sada, od toga 71 liječnika, 207 medicinskih sestra, 74 ostala, ali ne manje važna zdravstvena djelatnika te 89 nezdravstvenih djelatnika. Bolnica nastoji ići ukorak s razvojem medicine te se kontinuirano ulaže u modernizaciju rada, stručno usavršavanje svih djelatnika i proširenje prostora bolnice. U tijeku su radovi na energetskoj obnovi zgrade bolnice, obnova bolničke praonice i bolničke kuhinje, ukupne vrijednosti od približno 12 milijuna kuna - rekao je Šimić.

Dodaje i kako je Opća županijska bolnica Našice spremna za sve nove izazove.

Magdalena Kunac
Gradili, dograđivali, prilagođavali
Od važnijih investicija u proteklom razdoblju Šimić navodi gradnju zgrade dijalize i centralne sterilizacije 2007. godine. Godine 2008. dograđena je zgrada poliklinike, a 2013. sagrađen je Objedinjeni hitni bolnički prijem. Tijekom 2014. izvršena je rekonstrukcija II. kata i nadogradnja III. kata, gdje su smješteni odjeli ginekologije i pedijatrije. Godine 2020. završena je investicija Centralne stanice za medicinske plinove, izvršena prilagodba cijelog prostora bolnice osobama s invaliditetom te je implementiran bolnički informacijski sustav.
Možda ste propustili...

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

Najčitanije iz rubrike