Crna kronika
STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA U NOVOJ GRADIŠKI

Uletio automobilom
u kuću i poginuo
Objavljeno 20. listopada, 2020.

NOVA GRADIŠKA - Prevelika brzina i neoprez bili su uzroci stravične prometne nesreće u Novoj Gradiški, a koja je bila kobna za 40-godišnjeg vozača automobila. Sletjevši s ceste, automobil se zabio u zid kuće, probio ga i zaustavio se u dnevnoj sobi. Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 21 sat na raskrižju Gajeve i ulice Slavča u Novoj Gradiški. Srećom, u kući u trenutku nesreće nije bilo nikoga.


Kako je priopćila Policijska uprava brodsko-posavska, uistinu bizarna nesreća zbila se na tzv T-raskrižju. Četrdesetogodišnji vozač upravljao je automobilom ulicom Slavča. Dolaskom do T-raskrižja s Ulicom Ljudevita Gaja, koja ima prednost, unatoč znaku STOP, 40-godišnjak nije smanjivao brzinu pa je projurio kroz raskrižje, da bi nakon što su prednji kotači zahvatili travnatu uzvisinu, automobil jednostavno poletio zrakom i snažno udario prednjim dijelom u kuću na broju 67 u Gajevoj ulici. Od siline udara automobil je probio zid i završio u unutrašnjosti kuće 61-godišnjaka. "Vozač osobnog automobila smrtno je stradao na mjestu nesreće, a u kući u trenutku nesreće nije bilo nikoga", doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.

Udar u kuću čuli su brojni susjedi koji su pohitali iz svojih kuća. U prvi trenutak nisu znali što se dogodilo jer se ništa nije vidjelo od velike prašine, a kada se ona malo povukla, u šoku su vidjeli golemu rupu na desnoj strani kuće gdje je nekada bio prozor i automobil koji je potpuno uništio dnevni boravak. Kako je jedna osoba bila u automobilu, susjedi su odmah pozvali policiju i hitnu pomoć koja je brzo došla na mjesto nesreće. Nažalost, ozljede su se pokazale preteškima, pa je liječnik mogao samo konstatirati smrt vozača.

- Bilo je samo pitanje vremena kada će se dogoditi ovakva nesreće. Mi svjedočimo gotovo svakodnevno brzoj vožnji po ravnoj ulici Slavča. Ona se proteže sve do T-raskrižja gdje vozači moraju stati jer dolaze pred Gajevu ulicu koja ima prednost. Ne znam zašto vozač nije stao, možda mu je pozlilo, ali definitivno je prebrzo vozio jer je automobil nakon što je izletio na Gajevu poletio zrakom i udario u kuću na metar i pol visine. Kako je tu bio prozor, jednostavno je, napravivši veliku rupu, uletio u kuću, strašno... - rekao je Stješan Oršec, stanovnik ulice Slavča.

Ovo je druga prometna nesreća s poginulom osobom u Brodsko-posavskoj županiji koja se dogodila u sedam dana. Naime, 13. listopada u blizini mjesta Savski Bok u općini Vrbje poginuo je 25-godišnji poštar. Dok se vozio na mopedu, na njega je automobilom naletio vršnjak, a uzrok nesreće je neprilagođena brzina. U desnom zavoju 25-godišnji vozač automobila prešao je na suprotni prometni trak i udario u moped na kojemu je naišao mladi poštar iz suprotnog smjera. S.Lacić

NESREĆA KOD POŽEGE


Početkom svibnja u Trnovcu kod Požege 20-godišnji vozač automobilom je probio zid kuće u kojoj su spavale majka i trogodišnje dijete. On je prešao autom na lijevu stranu ceste, udario u parkirano vozilo, zanio se, udario u betonski stup i dva stabla, okrenuo se i potom udario u prozor kuće. U krvi je imao 1,67 promila, a iako su ga iz automobila izvlačili vatrogasci, prošao je samo s lakšim ozljedama.

Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

Najčitanije iz rubrike