Crna kronika
OTKRIVEN LABORATORIJ ZA UZGOJ DROGE U OSIJEKU

Pronađeno je 1927 grama i 2555 sjemenki marihuane
Objavljeno 20. listopada, 2020.
Policija je otkrila još jedan ilegalni laboratorij za uzgoj droge u Osijeku. Pretraga je uslijedila nakon višemjesečnog istraživanja operativaca Odjela za droge Policijske uprave osječko-baranjske. Kada je prikupljeno dovoljno informacija, policajci su u nedjelju, na temelju naloga suda, kod 34-godišnjeg Osječanina i 23-godišnjaka iz Viljeva kod Donjeg Miholjca, pretražili domove i druge prostorije kojima se koriste. U kući 34-godišnjaka u Osijeku pronađen je improvizirani laboratorij za proizvodnju marihuane koji je bio opremljen uređajem za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka za unutarnji uzgoj biljaka. Osim laboratorija, u pretrazi je pronađeno i oduzeto 1927,2 grama marihuane, 2555 sjemenki marihuane, dva mililitra ulja canabisa, drobilica za usitnjavanje marihuane i 500 kuna u raznim apoenima.


Istog dana kod 23-godišnjaka su policajci pronašli i oduzeli 6,9 grama marihuane, preciznu digitalnu vagu i drobilicu za usitnjavanje marihuane. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak je osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i omogućavanje trošenja droga te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Tridesetčetverogodišnjak je uhićen te protiv njega slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.


Ovo nisu jedini uhvaćeni tijekom vikenda povezani s drogom. Osamnaestogodišnjak iz Kneževih Vinograda i 23-godišnjak iz Osijeka osumnjičeni su za dilanje droge, a 19-godišnjakinja iz Grabovca za omogućavanje trošenja droga. U subotu oko 22 sata u Grabovcu policajci su zaustavili 18-godišnjaka i 19-godišnjakinju koja je kod sebe imala plastičnu vrećicu u kojoj je bilo 3,8 grama marihuane, "joint" težine 1,2 grama i drobilicu za usitnjavanje marihuane. Istog dana, u pretrazi doma i drugih prostorija 23-godišnjaka, pronađeno je 1,13 grama marihuane.

I policajci u Slavonskom Brodu u subotu su krenuli u pretragu doma 32-godišnjaka i pronašli drogu. Muškarac je imao jednu stabljiku indijske konoplje, visine oko 180 cm i 41,4 g osušenih cvjetnih vrhova. Pronađena stabljika i osušeni cvjetovi vrhova indijske konoplje su oduzeti, a protiv 32-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. S.Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike