Regija
NAGRADE MINISTARSTVA ZNANOSTI

Pet nastavnica iz Baranje u top 504
Objavljeno 20. listopada, 2020.
BELI MANASTIR

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnija u školskoj 2019./2020. godini, koja će biti nagrađena s 10.000 kuna bruto. Za razliku od prošle godine, a s obzirom na epidemiološku situaciju, održana je online dodjela, na kojoj se nagrađenima obratio ministar znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Radovan Fuchs. U skupinu od 504 najuspješnija djelatnikan uvršteno je pet baranjskih odgojno-obrazovnih djelatnica. Među njima je Brigita Mihajlović, koja u belomanastirskoj OŠ "Dr. Franjo Tuđman" predaje informatiku. Početkom prosinca imat će dvanaest godina radnog staža. Radni vijek provela je u nekoliko baranjskih osnovnih škola, a konačno se skrasila u rodnom Belom Manastiru.

- Imala sam dosta bodova, ali ne znam koje je moje aktivnosti povjerenstvo uzelo u obzir - kaže. Svaka aktivnost tijekom zadanog razdoblja, naime, sukladno s pravilnikom o ocjenjivanju, odgojno-obrazovnim djelatnicima donosi određeni broj bodova presudnih u izboru najuspješnijih. Brigita Mihajlović je sudjelovala u brojnim projektima, pisala metodološke preporuke, njezina je učenica bila među deset posto najboljih na međunarodnom natjecanju i slično.

- Jako volim svoj posao i stoga mi je želja da se nastava održava u školi, a ne online - ističe.

Nagradu je osvojila i Božana Tenji, profesorica hrvatskog jezika u Drugoj srednjoj školi Beli Manastir. Ima 28 godina staža, od 2006. je profesor mentor, a od 2011. profesor savjetnik.

- Osnovni mi je cilj unaprijediti sustav obrazovanja, promovirati našu školu i Baranju na državnoj i međunarodnoj razini te pokazati kako naši učenici mogu dobiti kvalitetno obrazovanje i u jednoj manjoj sredini bez potrebe odlaženja u veće centre - kaže Tenji. Učenike na razna natjecanja i smotre vodi već 16 godina, a oni su joj uzvratili brojnim uspjesima, među kojima i najboljim radom na državnoj razini. Osim što je radila na usklađivanju triju novih udžbenika iz hrvatskoga jezika s novim kurikulom, godinama se bavi i nastavom na daljinu preko platforme Office365. Izradila je digitalne bilježnice za sve svoje razrede, pa su učenici mogli sudjelovati na nastavi i od kuće, pisati u svoje digitalne bilježnice, a ona ih je mogla pratiti preko računala.

- U veljači ove godine održala sam predavanje o digitalnoj pedagogiji i Office365 za škole te tako educirala o nastavi na daljinu više od tisuću kolega iz osnovnih i srednjih škola. Ubrzo nakon toga zbog korone se prešlo na nastavu na daljinu u cijeloj Hrvatskoj pa sam tako, i ne znajući, govorila o temi koja će postati vrlo aktualna u cijelom svijetu - kaže Tenji nabrajajući niz projekata u kojima je sudjelovala.
Ivica Getto
Omiljene među kolegama i učenicima
Nagradu je osvojila i Sanela Toša-Ljubičić, koja u OŠ Darda predaje povijest. Školski ravnatelj, Janoš Boni, hvali njezin rad navodeći kako je osim na nastavi iznimno aktivna i u brojnim izvanškolskim aktivnostima. Dovoljan broj bodova, i više nego što je bilo potrebno, skupile su još dvije, među kolegama i učenicima omiljene baranjske odgojno-obrazovne djelatnice, Jasmina Alilović i Doroteja Domjanović Horvat. Alilović radi u OŠ “Matija Gubec” u Čemincu, a Domjanović Horvat u OŠ Lug u istoimenom baranjskom mjestu.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike