Crna kronika
VIŠESTRUKI KRADLJIVAC

Lopov osumnjičen za 29 kaznenih djela točio gorivo i bježao
Objavljeno 17. listopada, 2020.
Četrdesetdevetogodišnjeg muškarca policija je osumnjičila za počinjenjenje nevjerojatnih 29 kaznenih djela ove godine u Slavoniji i na području Rijeke. Kako je priopćila policija, u Policijskoj postaji Slavonski Brod dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom kojeg policajci sumnjiče da je od 20. veljače do 4. listopada ove godine deset puta ukrao gorivo, deset puta ukrao registracijske pločice i devet puta počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave.

- Utvrđeno je da je osumnjičeni na području Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Rijeke krao registracijske pločice s osobnih automobila, koje je potom postavljao na dva automobila kojima se koristio. Potom je, imajući u prometu nepripadajuće i ukradene registracijske pločice, na benzinskim postajama u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški, Vrpolju, Đakovu i Rijeci točio gorivo u više navrata, u vrijednosti od 400 - 550 kuna. Gorivo ne bi platio, nego bi sjeo u automobil i odvezao se. Djelatnici benzinske postaje mogli bi samo prijaviti krađu. Policajci su oštećenike upoznali s mogućnošću pokretanja privatne tužbe, a protiv 49-godišnjaka dostavljaju posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.

Osim višestrukog kradljivca otkriven je i identitet kradljivica parfema u trgovini u Osječkoj ulici u Slavonskom Brodu. Za tu krađu osumnjičene su 20-godišnja državljanka Slovenije i 28-godišnjakinja s područja Zagreba. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija ih je osumnjičila da su iz navedene trgovine u srijedu u 13.25 ukrale više parfema, vrijednih ukupno više tisuća kuna. Policija iz Slavonskog Broda tijekom istraživanja utvrdila je da su slična kaznena djela počinile i na području drugih policijskih uprava. U četvrtak su 20-godišnja Slovenka i 28-godišnjakinja iz Zagreba, uz kaznene prijave, predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje, priopćila je policija. S.Lacić
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike