Regija
JAGLAC DOGRAĐEN I REKONSTRUIRAN

Vrtić za tri tjedna spreman za djecu
Objavljeno 1. listopada, 2020.
ĐURĐENOVAC - Višemjesečni građevinsko-obrtnički i instalaterski radovi na rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića Jaglac, čiji je osnivač Općina Đurđenovac, u završnoj su fazi. Kako doznajemo od ravnateljice Renate Plečić, ovih dana počinje i opremanje namještajem i ostalom opremom. Podsjetimo, radovi su počeli krajem prošle godine, a riječ je o projektu za kojeg je Općina ostvarila sufinanciranje iz Europske unije.

– Stigao je namještaj i oprema usklađeni s pedagoškim standardima koji će zadovoljiti potrebe našeg vrtića. Slijedi montaža nakon koje sve treba očistiti. Nadamo se da ćemo za tri tjedna sve završiti – rekla je ravnateljica Plečić.

Vrtić, će, kaže, polaziti 84 djece, koliko ih je ove pedagoške godine 2020./2021. upisano u redovni program.

– Roditelji djece pokazali su veliko razumijevanje i nismo imali problema. Kada sve bude gotovo, obavijestit ćemo roditelje kada će moći dovesti svoju djecu u vrtić, a koja su trenutačno kod kuće i čekaju da krenu. Svi čekamo taj trenutak i mislim da će djeca sa svojim tetama uživati u obnovljenom prostoru – istaknula je ravnateljica.

U postojećem vrtiću obnovljeni su podovi, oličeni zidovi, izmijenjena unutarnja stolarija, postavljeni klima-uređaji, novi garderobni ormarići, klupice te pripadajuća oprema.

Vrtić će u dograđenom dijelu imati prostoriju za jasličku skupinu s pripadajućim previjalištem, polivalentnu dvoranu, prostoriju za odgojiteljice, ured ravnateljice, praonicu te sanitarni čvor. S. Fridl
Investicija vrijedna 3,6 milijuna kuna
S obzirom na neadehvatan prostor u starom vrtiću, ali i uvođenje skupine za djecu jasličke dobi, Općina Đurđenovac krenula je u investiciju dogradnje i rekonstrukcije postojeće zgrade vrtića. Vrijednost radova iznosila je 3,6 milijuna kuna. Vrtić bi, sa sadašnje četiri skupine, mogao imati šest, i to četiri vrtićke, jednu jasličku te jednu skupinu s provedbom obveznog programa predškole za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom. Ukupan broj koji će vrtić moći primiti bio bi stotinjak djece jasličke, mlađe i starije skupine.
Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

Najčitanije iz rubrike