Mozaik
POZIV AMERIKANCIMA DA GLASAJU

“People Have the Power”: Brojni slavni glazbenici u spotu pjesme Patti Smith
Objavljeno 25. rujna, 2020.

Patti Smith, Michael Stipe, Stella McCartney te mnogi drugi mogu se vidjeti zajedno u spotu, odnosno pjesmi "People Have The Power". Video je objavila neprofitabilna klimatska organizacija Pathway to Paris, čija je suosnivačica kći Patti Smith, Jesse Paris Smith. Video je objavljen na šestu godišnjicu organizacije, a sve se također podudara s Klimatskim tjednom (Climate Week).


U spotu se, između ostalih, pojavljuju i Cyndi Lauper, Tony Hawk, Nick Zinner iz Yeah Yeah Yeah, Joan Baez, Nikolai Fraiture iz The Strokesa i tibetanski glazbenik Tenzin Choegyal. Sveukupno glazbenici iz 24 zemlje, 38 gradova i šest kontinenata.

Video također potiče Amerikance da glasaju na predstojećim izborima u studenome. U izjavi tima koji stoji iza Pathway To Paris rečeno je da predsjednički izbori “služe kao golema prilika za pomoć u pokretanju Pariškog sporazuma”.

- Ovo je jednostavna poruka videozapisa: “GLASAJTE. Ovo je poziv je za Amerikance da glasaju u studenome i poziv je svima na svijetu da glasaju na vlastitim lokalnim izborima, kad god se oni održavali. Glasajte često i svugdje, u vašoj zemlji, vašoj državi, vašem gradu, vašem susjedstvu, vašoj školi. Glasajte da biste nešto odabrali, glasajte da biste nešto odbili - stoji u izjavi.

Pjesmu su napisali Patti i Fred ‘Sonic’ Smith, a izišla je na albumu “Dream of Life” 1988. T.K.

Možda ste propustili...

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike