Regija
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DONJEG MIHOLJCA

Nadzire se provedba epidemioloških mjera
Objavljeno 24. rujna, 2020.
DONJI MIHOLJAC

Na sjednici Stožera civilne zaštite Donjeg Miholjca razmatrana je aktualna situacija i stanje spremnosti nadležnih službi i civilne zaštite za reagiranje i otklanjanje posljedica u slučaju pojave osoba zaraženih koronavirusom.

U Donjem Miholjcu epidemiološka situacija donedavno je bila povoljna i nije bilo slučajeva zaraze koronavirusom. Međutim, pojavili su se slučajevi zaraze virusom SARS-CoV-2.

- Sveukupno zahvaljujući odgovornom ponašanju svih građana i vlasnika objekata od početka izbijanja epidemije bolesti COVID-19 donedavno smo bili uspješni u obrani od širenja zaraze na području grada Donjeg Miholjca. Također, i javna okupljanja i dosadašnje manifestacije bile su uspješno organizirane u skladu s preporukama HZJZ-a i Odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite te nisu dovele do pojave novih slučajeva zaraze koronavirusom. Međutim, u proteklom tjednu pojavilo se nekoliko novih zaraženih osoba na području grada i susjednih općina. Izvor zaraze još nije potvrđen – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Tomislav Brusač.

Na sjednici je rečeno kako su radi učinkovite kontrole provođenja Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije od 1. srpnja mobilizirana dva volontera Gradskog društva Crvenog križa na poslovima nadzora provođenja epidemioloških mjera protiv širenja zaraze koronavirusa u objektima poslovnih subjekata i pravnih osoba.

Od 1. kolovoza počeo je nadzor poslovnih objekta i do sada ih je pregledano 218. Obavljena su 163 nadzora u prodavaonicama, bankama i osiguravajućim društvima, kao i u kioscima i ljekarnama, a kontrolirano je i 39 ugostiteljskih objekata. Kada je riječ o objektima uslužnih djelatnosti kao što su frizeri, kozmetičari i pedikeri, obavljeno je 12 nadzora, a kontrolirane su i knjižnice, kasina i kladionice te vjerski objekti.

Kontrolirano je pridržavanje mjera fizičke udaljenosti, dezinfekcija prostora te posjedovanje i korištenje zaštitne opreme.

Nadzori se odvijaju redovno, a sudjeluju službenici MUP-a Ravnateljstva civilne zaštite, Područnog ureda civilne zaštite Osijek, članovi Stožera civilne zaštite Grada Donjeg Miholjca te policijski službenici Policijske postaje Donji Miholjac. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike