Crna kronika
NESREĆA NA JUGU 2 ŠOKIRALA OČEVICE

Nakon udara, djevojčica je 100 metara vožena na haubi
Objavljeno 16. rujna, 2020.

OSIJEK - Dvanaestogodišnja djevojčica ozlijeđena je u prometnoj nesreći koja se u utorak u večernjim satima dogodila na križanju Opatijske i Srijemske ulice, na Jugu 2, u Osijeku. Prelazeći obilježeni pješački prijelaz, završila je najprije na vjetrobranskom staklu, a potom i pod podvozjem automobila kojeg je vozila 42-godišnjakinja. Iako je nesreća izgledala stravično, srećom, 12-godišnjakinja nije zadobila teške ozljede.


- Čuo sam tupi udarac i odjednom je nastala tišina kad je djevojčica odbačena na vjetrobransko staklo. Sve do kraja zgrade koja se nalazi na uglu dviju ulica bila je na „šajbi” i tek kad je vozačica, zakočila pala je ispred automobila. Potom je curica završila pod prednjim dijelom automobila. Iako sam bio udaljen oko 20-ak metara od mjesta gdje je pala s automobila, sve sam vidio. Svi smo joj vikali da zaustavi automobil, no ona to isprva nije učinila, nego je vozila dalje s djevojčicom na vjetrobranskom staklu – ispričao nam je G. A. (podatci poznati redakciji), stanovnik Opatijske ulice.


U utorak navečer centar Juga 2 bio je prepun građana i mnoštvo njih vidjelo je nesreću. Kažu nam da je djevojčica trčeći prelazila cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, a vozačica je, kažu očevici, vozila brže negoli je to dopušteno. Dolazeći iz smjera zapada udarila je djevojčicu koja je potom odletjela na vjetrobransko staklo te se poput lopte počela vrtjeti. Vjetrobransko staklo je od siline udara puklo, a vozačica, vjerojatno u šoku, još uvijek nije stala. Zakočila je tek stotinjak metara od mjesta nesreće, a nesretna djevojčica potom je pala na tlo. Pomoć joj je pružila medicinska sestra koja se našla u blizini.


- Držala joj je glavu i vodila računa da se ne pomakne sve dok nije došla Hitna pomoć. Prizor je bio jeziv, i svi smo bili u šoku. Zapravo, čim se čuo udarac zavladala je neviđena tišina, a potom su se ondje počeli okupljati građani, među kojima sam bio i ja, i čim sam vidio da je dijete u pitanju, noge su mi se odsjekle - svjedoči G.A. Hitna pomoć ubrzo je došla, a nakon što je djevojčica imobilizirana, na nosilima je prebačena u vozilo, a potom odvezena u KBC Osijek.


Došla je i policija, a vozačica je, kako se moglo vidjeti, bila u šoku. Intervenciji djelatnika Hitne pomoći svjedočilo je mnoštvo građana koji su se okupili u blizini. Kako je zbog očevida više od pola sata bio zaustavljen promet Opatijskom ulicom, automobil je uklonjen s ceste, no policijski očevid nakon nekog vremena nastavljen je.


Iako je nesreća izgledala, prema riječima većine očevidaca strašno, iz KBC-a i policije stigle su ohrabrujuće vijesti, u bolnici su djevojčici konstatirane samo lakše ozljede. Prema policijskom izviješću, vozačica automobila dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije prilagodila brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Protiv nje podnesena je odgovarajuća prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Raskrižje Srijemske i Opatijske ulice vozačima je, unatoč dopuštenoj brzini kretanja do 30 km/h, primamljivo za bržu vožnju. "Ondje bi bilo dobro postaviti ležeće policajce. Mnogo je sadržaja na malome prostoru, a time i brojni građani ondje provode vrijeme. Tako je bilo i u utorak, i evo što se dogodilo", kazao nam je G.A., očevidac nesreće.
Marija Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike