Mozaik
U BIOGRAFSKOM FILMU O SLIKARU, DIZAJNERU I REDATELJU

Jared Leto glumi Andyja Warhola
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.
Dan nakon što bi ikona pop-arta Andy Warhol navršio 92. rođendan, slavni glumac i glazbenik Jared Leto podijelio je na društvenim mrežama niz fotografija tog velikog umjetnika i potvrdio da ga je spreman glumiti u nadolazećem filmu, prenosi Consequence of Sound.

- Da, istina je da ću glumiti Andyja Warhola u nadolazećem filmu i tako sam zahvalan i uzbuđen zbog te prilike. Sretan rođendan, Andy, sa zakašnjenjem. Nedostaješ nam i ti i tvoja genijalnost - napisao je Leto, ali nije otkrio nikakve informacije o budućem projektu, tako da nije poznat naziv filma, kao ni je li u pitanju još jedna biografska priča o legendarnom njujorškom slikaru, dizajneru, filmskom redatelju i producentu.

Podsjetimo, još 2016. spominjalo se kako će Leto utjeloviti Warhola u biografskom filmu jednostavnog naziva "Warhol", no taj je projekt s vremenom pao u zaborav. Na scenariju, koji bi se temeljio na knjizi "Warhol: The Biography" iz 1989. autora Victora Bockrisa, trebao je raditi Terrence Winter, scenarist filma "The Wolf of Wall Street" koji mu je donio nominaciju za Oscara. Je li u pitanju oživljavanje spomenutog projekta ili neka druga produkcija, zasad možemo samo nagađati, međutim, čini se kako dolazi do određenog napretka, pa se možda uskoro budemo mogli veseliti početku snimanja.

Warhol se proslavio tijekom 1960-ih svojim jedinstvenim pogledom na američki konzumerizam te je vrlo brzo postao okosnica njujorške klupske scene. Borio se s hipohondrijom, a 1968. jedva je preživio atentat psihotične feministkinje Valerie Solanas, zbog kojeg je trpio posljedice sve do smrti 1987. D.Miklić
Možda ste propustili...

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

Najčitanije iz rubrike