Regija
ORGANIZIRAN MEĐUNARODNI KAMP MLADIH

I Našičanka bila na virtualnom kampu
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.
NAŠICE

U organizaciji Centra za suradnju društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na Mediteranu (CCM), zajedno s Hrvatskim Crvenim križem organizirano je prvo virtualno izdanje međunarodnog kampa mladih Atlantis. Kamp je održan preko online platforme koja je bila otvorena za razmjenu iskustava i upoznavanje sudionika radi uporabe međukulturalnog dijaloga kao sredstva za pozitivne promjene u multikulturalnim društvima, suzbijanje stereotipa i diskriminacije. Na kampu je uz mlade volontere iz Južne Europe, Sjeverne Afrike i Istočne Azije sudjelovala i predstavnica Hrvatskog Crvenog križa Laura Kanis, dugogodišnja volonterka Gradskog društva Crvenog križa Našice.

Tijekom trajanja kampa slušala je predavanja i bila aktivna na forumima unutar platforme. Moderatori i predavači raspravljali su sa sudionicima o mnogim zanimljivim i važnim temama današnjice, kao što su klimatske promjene, jednakost spolova te novi načini volontiranja, poput digitalnog volontiranja.

Organizator kampa, Centar za kooperaciju na Mediteranu, dodijelio je i nagrade za predstavljanje kampa na društvenim mrežama, a među dobitnicima našla se i Laura Kanis.

Predstavnica Hrvatskog Crvenog križa zahvalila je organizatorima za nezaboravno iskustvo koje su pružili svim sudionicima virtualnog izdanja međunarodnog kampa Atlantis. Također je pohvalila organizaciju i provedbu te rekla kako vjeruje da je bio veliki izazov kamp organizirati online. Zaključila je kako su sudionici dobili uvid u neke nove ideje i perspektive koje će zasigurno pomoći u daljnjem volonterskom radu. M.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike