Osijek
FESTIVAL EKSTREMNIH SPORTOVA 

21. Pannonian Challenge održat će se bez publike
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.
PC je jedno od rijetkih natjecanja koje će se održati u vrijeme pandemije koronavirusa

Ispred Vodenih vrata u Tvrđi u ponedjeljak je predstavljen predstojeći, 21. Pannonian Challenge, najveći i najbolji festival ektremnih sportova u ovom dijelu Europe, koji će se zahvaljujući naporima organizatora ipak održati od 12. do 16. kolovoza, no zbog pandemije koronavirusa u bitno drukčijem izdanju, bez publike i glazbenog programa.


- Ovo je sigurno najteža i najizazovnija godina do sada, promijenili smo bar tri ili četiri plana, promijenili smo i datum održavanja, ali uspjeli smo pronaći način kako da održimo Pannonian i ne prekinemo tradiciju. Ovogodišnji Pannonian je tako jedno od rijetkih natjecanja, ako ne i jedino, koje će se održati u vrijeme krize i, ono što nam je bilo najvažnije, poslati poruku da sport, glazba i kultura ne staju, nego idu dalje, i to uvijek tako treba biti. Što se tiče publike, teška srca, nakon svih kalkulacija, projekcija, razgovora sa stručnjacima, donijeli smo odluku da ipak idemo bez publike, prije svega zbog sigurnosti svih nas, da se ne dogodi nekakva eskalacija, da ne izgubimo povjerenje i da se festival može nastaviti i sljedećih godina. To je bila teška odluka za nas, neki su govorili da dopustimo ulaz za 500 ljudi, ali tko smo mi da izaberemo koji su to ljudi - rekao je direktor festivala Jurica Barać.


Iako bez publike, organizatori su se pobrinuli da 21. izdanje festivala protekne u doživljaju primjerenom vremenu u kojem živimo, tako da će se nastupi oko 200 vozača BMX-a iz cijele Europe, među kojima će, naravno, biti i najbolji hrvatski vozači, moći pratiti u prijenosu uživo, preko društvenih mreža i drugih kanala. Kako bi sve bilo na najvišem mogućem nivou, organizatori su dali izraditi maskice Pannonian Challenge, koje će nositi i vozači i predstavnici medija.
Dodajmo da će natjecatelji i ove godine imati odlične uvjete za demonstraciju svojih vještina, nakon što je skatepark na lijevoj obali Drave temeljito obnovljen te su mu dodane nove sprave.


Ivan Alilović
PANNONIAN PODIŽE UGLED GRADU I ŽUPANIJI
Pannonian Challenge važne partnere ima i u institucijama lokalne vlasti, odnosno Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.

- Vidimo da se cjelokupni život prilagođava novim okolnostima, pa tako i sport i kultura. Imamo nešto što je ektremno novonormalno i na taj način smo pristupili ovom projektu. Razmišljali smo o tome da otkažemo festival ove godine, no odlučili smo ipak zadržati kontinuitet i s obzirom na epidemiološku situaciju procijenili da je bolje festival održati bez gledatelja - rekao je dogradonačelnik Boris Piližota.

- Brojne su destinacije u svijetu, poput Wengena i Monze, svoj ugled stekle upravo zahvaljujući sportu, pa tako i PC pridonosi ugledu grada i županije, jer nam, okupljajući brojne sportaše i publiku, daje priliku da prezentiramo našu kulturu i povijest - rekla je Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ-a.
Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike