Osijek
RADOVI NA BILJSKOJ

Općina Bilje obnavlja biciklističku stazu
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.

Općina Bilje počela je s obnovom biciklističke staze. Riječ je o velikom projektu, kaže načelnik Općine Bilje Željko Cickaj, koji je važan za stanovnike njihove općine zbog dnevnih migracija prema Osijeku, ali je važan i u turističkom smislu, jer je to ruta koju rado koriste kako domaći ljudi s ovih prostora koji rado dolaze u općinu Bilje – općinu Kopačkog rita, ali i strani cikloturisti, jer je riječ o stazi koja se nalazi na važnoj ruti koja povezuje Hrvatsku i Mađarsku.

Strojevi su stigli na gradilište na kojem radove izvodi tvrtka Gravia koja će odraditi veliki posao, četiri puta veći ako se gleda na dužinu trase, nego onaj koji se radio proteklih mjeseci na dionici te staze koja pripada gradu Osijeku.

Za vrijeme radova biciklisti će morati pedalirati po Biljskoj cesti, pa se apelira na sve da pripaze u prometu.

- Nedavno sam potpisao ugovor s Tomislavom Ravlićem, direktorom izvođača radova, tvrtkom Gravia Osijek, koja je uvedena u posao. Ugovor za rekonstrukciju ovoga za nas vrlo vitalnog prometnog koridora vrijedan je gotovo deset milijuna kuna, a rok završetka radova je devet mjeseci. U sklopu projekta rekonstruira se u cijeloj dužini pješačko-biciklistička staza Bilje - Osijek, uključujući i Blatnu ulicu u Bilju. U okviru ovoga projekta postavit će se i rasvjeta duž cijele staze, približno 70 rasvjetnih stupova te zaštitna ograda - kaže biljski općinski načelnik Željko Cickaj.

Podsjetimo, staza je rađena 2004. godine i od tada nije na njoj ništa rađeno, a i kada je napravljena, nije baš napravljeno sve što je trebalo biti. Naime, niti je postavljena zaštitna ograda, a ni živica, pa ni rasvjeta, a sve je to bilo najavljivano.

Darko Pejić
NAGODINU KROZ BLATNU ULICU
Projekt je dinamički zamišljen u dvije etape, pa će se se tako prvo obnoviti staza duga oko četiri kilometra uz Biljsku cestu, a nakon toga slijedi nastavak staze kroz naselje Bilje. Riječ je o dijelu koji prolazi Blatnom ulicom. Biljski načelnik napominje kako je investicija planirana da se provede kroz dva proračunska razdoblja. U sklopu druge etape radova na mjestima gdje je to moguće, maksimalno će se proširiti staza. Zadovoljni su što im epidemija nije zaustavila veliki projekt, a dodatno su zadovoljni, jer su uspjeli smanjiti njegovu cijenu koja je bila narasla zbog povećanja cijena radova izvođača.
Možda ste propustili...

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike