Osijek
IMENOVANJA U KBC-U

Novi mandat za prof. dr. sc. Ljiljanu Perić
Objavljeno 1. kolovoza, 2020.
Šefovi ostaju i Adrijana Muller, Ivan Radoš, Stjepan Jurić, Biljana Pauzar, Ilijan Tomaš...

U lipnju ove godine novi mandat od četiri godine na čelu Kliničkog bolničkog centra Osijek iznova je dobio doc.dr.sc. Željko Zubčić. Nekoliko mjeseci uoči isteka mandata ravnatelja istekli su i mandati velikom broju predstojnika bolničkih klinika, a doc. Zubčić je tada postavio vršitelje dužnosti nositelja ovih funkcija uz objašnjenje kako će natječaji za pročelnike ići usporedno s izborom za prvog čovjeka bolnice.

– Cilj nam je promijeniti ovu praksu i omogućiti svim ravnateljima da sami biraju ljude koje žele imati na čelu pojedinih klinika i s kojima mogu najbolje surađivati. Naime, do sada je praksa bila da ravnatelj naslijedi šefove klinika koje je postavio neki drugi ravnatelj i onda s njima mora surađivati bez obzira na to jesu li ili nisu njegov izbor, jer njihov mandat još traje. Sada će odmah nakon izbora ravnatelja biti omogućen izbor pročelnika i tako je bolje i za sve buduće ravnatelje ove bolnice - objasnio je doc. Zubčić.

Upravo se to i dogodilo, pa je dio klinika i zavoda koji su do sada imali v. d. predstojnika ovih dana dobio šefove s mandatom na četiri godine. No nekih prevelikih iznenađenja nije bilo te su većinom potvrđeni v. d. predstojnika. Tako je na čelu bolničke ljekarne za voditeljicu potvrđena magistra Aurora Antolović-Amidžić, koja je i do sada obavljala ovu funkciju. Novi mandat potvrđen je i doc. dr. sc. Andrijani Muller kao predstojnici Klinike za ginekologiju i opstetriciju. Predstojnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje ostaje doc. prim. dr. sc. Ivan Radoš. Za predstojnika Klinike za neurologiju potvrđen je doc. prim. dr. sc. Stjepan Jurić, a na čelu Kliničkog zavoda za kliničku citologiju je doc. dr. sc. Biljana Pauzar. Nakon godišnjih odmora očekuje se i imenovanje Zavoda za onkologiju, gdje će, kako neslužbeno doznajemo, ostati doc. dr.sc. Ilijan Tomaš, potom potvrda doc. dr. sc. Jasmine Rajc na čelu Kliničkog zavoda za patologiju, kao i još jedan mandat za doc. dr. sc. Miru Kadojić kao pročelnicu Zavoda za fizikalnu medicinu. Iako prvoborkinji u redovima protiv COVID-19, prof. prim. dr. sc. Ljiljani Perić, za malo više od dvije godine nastupaju uvjeti za mirovinu, neslužbeno doznajemo da će i ona dobiti još jedan mandat na čelu Klinike.

Recimo kako KBC Osijek inače ima 26 ustrojbenih jedinica, među kojima je sedam zavoda i 17 klinika i kliničkih zavoda.

Nefreteta Z. Eberhard
Dr.sc. Kopić odlazi iz ravnateljstva
Do najveće promjene zapravo će doći u samom Ravnateljstvu KBC-a Osijek. Naime, dosadašnjem zamjeniku ravnatelja KBC-a Osijek, dr. sc. Vlatku Kopiću mandat istječe 23. kolovoza, a, kako doznajemo, on neće iznova obnašati ovu funkciju te se vraća kao doktor dentalne medicine na Oralnu kirurgiju KBC-a Osijek. Tko će biti imenovan za novog zamjenika ravnatelja KBC-a Osijek odlučit će Upravno vijeće KBC-a Osijek nakon godišnjih odmora. Podsjetimo kako je tijekom epidemije, krajem ožujka, smijenjena pomoćnica ravnatelja za kvalitetu, dr. Jasminka Milas-Ahić zbog nesuglasica u načinu rada tijekom epidemije. Na njezino mjesto tada je kao v. d. postavljen doc. dr. sc. Krunoslav Šego, za kojega se također očekuje potvrda mandata.
Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike