Sport
SUSTAV I KALENDAR KOŠARKAŠKE SEZONE 2020./21

Premijerligaši trokružno, ženska elita u skupinama
Objavljeno 11. srpnja, 2020.
Pandemija koronavirusa zaustavila je košarkašku sezonu kada je bila u punom jeku. Nakon suspenzije natjecanja počelo se razmišljati o sustavu za sezonu 2020./21., koja će biti i najizazovnija dosada. Nakon sastanaka radnih skupina, klubova HT Premijer lige, Prve ženske i muške lige te stručnih savjeta, članovi Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza donijeli su odluku o sustavu, propozicijama i kalendaru za predstojeći natjecateljski ciklus.

HT Premijer liga košarkaša starta 19. rujna, a sustav ostaje isti. Igrat će se trokružno (ovog proljeća izostao je treći dio i doigravanje), a sudjeluje istih 12 klubova, među kojima su naravno i Vrijednosnice Osijek. Prvoligaši imaju isti broj klubova, igra se dvokružno, a start je 10. listopada. Noviteta ima u Kupu "Krešimir Ćosić", gdje svi klubovi Prve i Druge lige moraju igrati prvi krug. U rujnu će se igrati po regijama, a četiri pobjednika i 12 premijerligaša krajem listopada igraju osminu finala, a završni turnir osmorice je u veljači.

Elitno društvo košarkašica mijenja ime u Premijer liga (kreće 3. listopada), a igrat će se u dvije skupine po šest klubova regionalno. Tri najbolja iz svake idu u Ligu za prvaka, iz koje dvije prvoplasirane igraju potom za naslov (do tri pobjede). Uz deset prvoligaša iz prošle sezone, tu su i dva kluba s pozivnicom, a jedan bi trebao biti i Mursa Vrijednosnice Osijek. N.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike