Regija
UDRUGA ZA OSOBE S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA ‘’JAGLAC’’

Program volontera najduži i najpotrebniji
Objavljeno 4. srpnja, 2020.
ORAHOVICA - Zahvaljujući Institucionalnoj podršci Nacionalne zaklade za razvoj i stabilizaciju civilnog društva, Udruga Jaglac razvija četiri temeljna programa među kojima je i Program razvoja volonterstva, demokratizacije i razvoja zajednice. Njime se želi pridonijeti stvaranju demokratski usmjerenog, socijalno osviještenog i humanog društva osiguravanjem otvorene i vitalne zajednice te pružanjem potpora socijalno osjetljivim i isključenim skupinama.

- Ciljevi se ostvaruju kroz poticanje aktivnog sudjelovanja građana i svih dionika, podršku osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima u stvaranju preduvjeta za integraciju i kreiranje jednakih mogućnosti teško zapošljivih skupina za život u zajednici te ostvarivanje njihovih temeljnih prava. Program volontera je jedan od ključnih koji se njeguje od osnutka udruge. U prvom polugodištu unaprijedili smo menadžment volontera Udruge održavanjem baze od 20-ak volontera i uključili pet novih. Održana je edukacija za nove volontere "Biti volonter" u suradnji s Lokalnim volonterskim centrom Zvono iz Belišća - rekla je koordinatorica programskih aktivnosti Jaglaca Lidija Stojković.

Naglasila je da iako udruga Jaglac trenutno zapošljava 38 djelatnika, volonteri su im još uvijek nužni i dragocjeni jer pridonose kvalitetnijem radu udruge. V.G.
Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike