Regija
PROJEKTA VRIJEDAN 270 MILIJUNA KUNA

Rekonstrukcija sustava vodoopskrbe i odvodnje starih više od 50 godina
Objavljeno 1. srpnja, 2020.

VALPOVO
Na prostoru dječjeg igrališta između ulica Antuna Mihanovića i Vatroslava Lisinskog u Valpovu, održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti Projekta Vodoopskrbe i odvodnje Valpovo-Belišće, vrijednog više od 270 milijuna kuna.
Tom je prigodom gradonačelnik Valpova Matko Šutalo izjavio kako je ovo jedan od najznačajnijih projekata u gradu Valpovu kojim će se rekonstruirati sustavi vodoopskrbe i odvodnje stari preko 50 godina, a pomoćnica voditelja projekta Iva Matić iz tvrtke Dvorac d.o.o., dala je presjek radova u Valpovu.

„Do sada je izgrađen sustav oborinske odvodnje u ulici Tina Ujevića, napravljena je rekonstrukcija kolektora odvodnje u Reljkovićevoj ulici te odvodnja na Starovalpovačkom putu s pripremom za kućne priključke. Radovi na vodoopskrbnom sustavu završeni su u ulici Zinke Kunc, a u tijeku su radovi na vodoopskrbnom sustavu u ulici Vatroslava Lisinskog, Antuna Mihanovića i Ivana Zajca. Ukupno će se na području grada Valpova rekonstruirati 17 kilometara vodovodne i 4,5 kilometara kanalizacijske mreže,“ najavila je.

Tvrtka Dvorac d.o.o. nositelj je projekta, a uz tvrtku Hidrobel d.o.o. partneri na projektu su gradovi Valpovo i Belišće te općine Bizovac, Koška, Marijanci i Petrijevci. Od ukupne vrijednosti projekta više od 189 milijuna kuna dolazi iz Europskog kohezijskog fonda za financijsko razdoblje 2014.-2020. godine.

Lidija Aničić

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike