Mozaik
PRIPREME ZA OLIMPIJADU 2024.

Muzej Louvre otresa se svojeg elitističkog imidža
Objavljeno 30. lipnja, 2020.
Najposjećeniji muzej na svijetu, Louvre, nada se da će se transformirati i na taj se način otresti elitističkog imidža prije održavanja Olimpijskih igara u Parizu, kazao je njegov direktor Jean-Luc Martinez. "Radimo na velikim promjenama i razmišljamo na koji ćemo način prezentirati goleme zbirke muzeja. Moramo biti spremni za Olimpijske igre 2024., produžiti radno vrijeme i otvoriti više novih prostorija", rekao je Martinez.


Želeći pobiti famu o elitističkom imidžu, uprava muzeja kani provesti "kulturološku demokratizaciju" kako bi njegovi dragocjeni izlošci postali pristupačniji posjetiteljima, da bi bili bolje prezentirani i označeni, uz sadržajnije opise eksponata. Martinez kaže da bivša kraljevska palača u srcu Pariza može "zastrašiti" određene demografske skupine te ih muzej mora uvjeriti da su izložene zbirke namijenjene i njima. Već iduće godine cjelokupna bi Louvreova zbirka trebala biti dostupna online uz dodatna pojašnjenja na francuskom i engleskom jeziku.
Posjetitelji mlađi od 26 godina već imaju besplatan ulaz u Louvre, a Martinez namjerava uvesti i svima dostupnu besplatnu, ‘brzinsku‘ dvadesetominutnu mini-turu ovoga ljeta kako bi u muzej privukao Parižane. Muzej, koji se nakon karantene ponovno otvara 6. srpnja, želi privući više Francuza jer je od pojave koronavirusa izgubio 40 milijuna eura. Tri četvrtine posjetitelja Louvrea čine stranci. "Budući da turizma gotovo i nema, vidite kakav je to veliki gubitak", rekao je Martinez. H
40

milijuna eura muzej je izgubio zbog koronavirusa i nedolaska turista
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI PROJEKT OSJEČKOG KULTURNOG CENTRA

"Kultura u novoj Rupi": Prvi je nastupio Dino Dvornik Tribute band

2

CHRIS AUBER AMERIČKI STAND UP KOMIČAR OVE SUBOTE U OSIJEKU

Njemačka publika voli šale na svoj račun, američka ne

3

SFF: FILM “MARE” OTVARA NATJECATELJSKI PROGRAM

Andrea Štaka: Ne samo
da naša djeca odrastaju,
nego uviđamo da i mi odrastamo