Regija
GRAD ĆE IZDVOJITI OKO 350.000 KUNA ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU

Županja financijski pomaže đacima
Objavljeno 25. lipnja, 2020.
ŽUPANJA - Grad Županja nastavlja praksu pomoći učenicima osnovnih i srednjih škola u opremanju za predstojeću školsku godinu, kako bi financijski rasteretio roditelje, za što će izdvojiti približno 350.000 kuna. Udžbenike je osigurala država, no roditelji iz svoga džepa plaćaju dodatni obrazovni materijal i pribor, što je popriličan iznos, posebice onima s više djece. Svim osnovcima Grad će pomoći u kupnji radnih bilježnica. Novac će biti uplaćen na račune roditelja, a riječ je o stvarnom iznosu radnih bilježnica po pojedinim razredima. Lani se taj iznos kretao od 120 kuna za prvašiće do 500 kuna za osmaše. Srednjoškolcima će biti uplaćeno po 300 kuna.

- To je naš doprinos socijalnoj slici grada i dokaz da dobro upravljamo poreznim prihodima. I dalje smo socijalno osjetljivi prema građanima slabijeg imovinskog stanja, ali i prema ostalima – kaže gradonačelnik Davor Miličević. Napominje da je cilj što više novca od poreznih prihoda na razne načine vratiti građanima. Vjeruje da će roditeljima na ovaj način bar donekle pomoći smanjiti troškove priprema za novu školsku godinu. Grad pomaže i svim redovitim studentima. Svi oni ostvaruju pravo na stipendiju od 400 do 800 kuna mjesečno.

Briga za mlade, stvaranje kvalitetnog kadra i razvoj buduće intelektualne mladeži jedan je od prioriteta gradske vlasti u Županji, istaknuo je. M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike