Mozaik
PONOS ANDREE LEŠ

Dalmatiner Merlin opet je hrvatski prvak u - ljepoti
Objavljeno 2. lipnja, 2020.
Iza Merlina je već puno izložbenih uspjeha, a i roditelji su bili Grand šampioni Hrvatske

Hrvatski kinološki savez potvrdio je grand šampionat dalmatineru Merlinu (Croata Dals Moonlight Magic), u vlasništvu Andree Leš iz Svetog Đurđa. Titula Grand šampion znači da je dva puta bio prvak Hrvatske u ljepoti. Iza Merlina je već puno izložbenih uspjeha, pobjeda u pasmini, plasmana i pobjeda u VI FCI skupini i u Best In Showu autohtonih pasmina.


Vlasnica Andrea Leš kaže kako su njegovi otac i majka, iz legla u njezinu vlasništvu, također Grand šampioni Hrvatske u ljepoti. Andrea se danas može pohvaliti s čak 20 prvaka u ljepoti iz svojeg legla, među kojima je i Vega, svjetska šampionka, a njezina kći Angie nositeljica je titule najljepšeg ženskog šteneta na svijetu.


- Puno mi znači i sretna sam kad ostvarimo lijep rezultat, jer to je rezultat ljubavi prema pasmini i psu, rezultat truda i ulaganja, svojevrsna potvrda da sam na dobrom putu. Živim sa sedam čistokrvnih dalmatinskih pasa, svi su šampioni u ljepoti, osim najmlađe, koja je tek napunila dvije godine, a i za nju planiram izložbenu karijeru. Uz prvake, puno je štenaca koji su se tijekom godina izlaganja na izložbama pasa okitili brojnim šampionskim titulama u zemljama u kojima žive i oko njih. Ako ćemo brojkom, onda bi to bilo 20-ak prvaka ljepote, iz samo pet legala. Psi iz najmlađeg legla tek su na putu do svoga naslova prvaka i pomno pratim njihov put. Štence ne prodajem baš svakome tko nazove ili pošalje upit. Novi vlasnik ipak mora pristati na određene uvjete držanja, prehrane, odgoja i aktivnosti sa štenetom. Dalmatinski pas je vrlo aktivan, vlasnik mu mora pružiti dovoljno svog slobodnog vremena i tjelesne aktivnosti, vrlo je pametan i odan svojim ljudima - kaže Andrea.


- Nadam se da je moja lijepa DiDi trudna, ima pet godina i više je nego zdrava i spremna za svoje prvo leglo. Jako sam dvojila imati leglo ili ne, zbog novonastale epidemije, ponajviše jer je trenutno otežan transport štenaca, naročito u prekooceanske zemlje - kaže Andrea, kojoj su dalmatineri prvo kućni ljubimci, a tek onda psi za izložbe.
- Moram zahvaliti svom suprugu, koji nastoji razumjeti moju ludost i opsesiju te ljubav prema psima, a i djeci, koja ih jako vole i pomažu mi oko dnevnih potreba i aktivnosti pasa - kaže Andrea.


Vladimir Grgurić
7

čistokrvnih dalmatinera ima Andrea Leš iz Svetog Đurđa
20

osvojenih naslova prvaka do sada ima ova ponosna vlasnica dalmatinera
Dalmatineri su meni prije svega kućnii ljubimci, a tek onda psi za izložbe. Oni su meni zapravo ludost i opsesija
Možda ste propustili...

LENHART TAPES, ZORA BOROVČANIN I LUFTHANSA

Na INmusic festival dolaze kreativni bendovi iz ETEP-a

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

Najčitanije iz rubrike