Regija
OBJAVLJEN JAVNI POZIV

Svotom do 2000 kn Županija pomaže mikropoduzetnike
Objavljeno 1. lipnja, 2020.
Pomoć je jednokratna, a odnosi se na one kojima je u vrijeme pandemije koronavirusa bio zabranjen rad

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, raspisao je javni poziv za ostvarivanje jednokratne novčane pomoći za mikropoduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom kojima je bio zabranjen rad na području Virovitičko-podravske županije i koji su ostvarili pravo na novčanu naknadu od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Naime, u svrhu očuvanja radnih mjesta i likvidnosti obrtnika, a zbog nemogućnosti obavljanja njihovih djelatnosti uslijed pandemije koronavirusa, na temelju članka 2. stavka 2. Odluke o jednokratnoj novčanoj pomoći za mikropoduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom kojima je zabranjen rad i koji su ostvarili pravo na novčanu naknadu od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje objavljen je ovaj javni poziv.

– Pozivam sve mikropoduzetnike na području Virovitičko-podravske županije kojima je bio zabranjen rad za vrijeme trajanja pandemije prouzročene koronavirusom da se jave kako bi ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć. Nama predstoji bitka za svakog našeg poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, gospodarstvenika, za svako radno mjesto na području Virovitičko-podravske županije. Moram naglasiti kako niti jedan započeti projekt Virovitičko-podravske županije nije stao, niti će stati, svi će se provesti i privesti svrsi. Vlada Republike Hrvatske donijela je dva paketa gospodarskih mjera koje se odnose na zadržavanje radnih mjesta u najugroženijim sektorima i to se pokazalo kao odlična pomoć gospodarstvenicima. U skladu s tim, Virovitičko-podravska županija, s više od 3.000.000 kuna, pomoći će gospodarskom sektoru na našem području jer svaki naš stanovnik nam je važan, jer olakšavajući njegovu, olakšavamo i svoju budućnost – naglasio je župan Igor Andrović.

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja definirao na koje se tvrtke, obrte, odnosno poslodavce mjera zabrane odnosi te im je tako onemogućio poslovanje u vrijeme trajanja pandemije.

Uz paket mjera pomoći koje je Zaključkom odredila Vlada Republike Hrvatske za pokriće osnovnog troška minimalne plaće poslodavaca, Županija na ovaj način želi dodatno pomoći mikropoduzetnicima kojima je bio zabranjen rad u vrijeme trajanja pandemije prouzročene koronavirusom u iznosu do najviše 2000 kuna jednokratno, a što ovisi o broju podnesenih zahtjeva te osiguranim sredstvima u proračunu Županije.

Dijana Stanić Rešicki
Iznos pomoći ovisi o broju podnesenih zahtjeva te osiguranim sredstvima u proračunu Županije
ŠTO TREBA PRILOŽITI ZAHTJEVU
Poslovni subjekti su prilikom javljanja na ovaj javni poziv dužni priložiti kao dokaz ugovor o dodjeli potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom (COVID-19), iz kojeg je razvidno da nisu bili u mogućnosti obavljati svoju djelatnost zbog odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te da su ostvarili pravo na neto minimalni iznos plaće od 3250 kuna po zaposlenome, a ujedno je potrebno priložiti i potvrdu porezne uprave o uredno podmirenim obvezama, ne stariju od trideset dana.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike