Osijek
GRAD OSIJEK POKRIVA I NOVE SUBVENCIJE

Vrtićima dodatnih 4,5 milijuna kuna
Objavljeno 28. svibnja, 2020.
Grad Osijek u 2020. planirao je utrošiti 41.196.573,00 kune za potrebe Dječjeg vrtića Osijek. No na račun epidemije COVID-19, a za osiguravanje potrebne razine kvalitete usluge te financiranja dijela sredstava potrebnih za plaće djelatnika, Grad će osigurati Dječjim vrtićima Osijek i dodatnih 4,5 milijuna kuna.

"Grad Osijek proračunom za 2020. planirao je 41.196.573,00 kune za potrebe Dječjeg vrtića Osijek, i to za materijalne troškove 5.903.000,00 kuna, a za plaće zaposlenika 35.293.573,00 kune. Kod velikog broja građana koji žive i posluju na području grada Osijeka situacija uz epidemiju bolesti COVID-19 posredno izaziva znatno smanjenje prihoda u obitelji, a evidentno je i veliko smanjenje gospodarskih aktivnosti na svim razinama. Radi ublažavanja tih poteškoća Gradsko vijeće na sjednici održanoj 7. travnja 2020. donijelo je Zaključak kojim je prihvatilo Informaciju o mjerama za ublažavanja negativnih posljedica uzrokovanih koronavirusom na gospodarstvo i građane grada Osijeka. Konkretno, vezano uz vrtiće, slijedom spomenutog zaključka Grad Osijek omogućava roditelju korisniku usluga Dječjeg vrtića Osijek koji nije dovodio dijete u vrtić od 16. ožujka do 15. svibnja 2020. oslobađanje od plaćanja korištenja usluge Dječjeg vrtića Osijek za navedeno razdoblje, čime se iskorištava pogodnost korištenja dva mjeseca godišnjeg odmora bez plaćanja usluge korištenja vrtića", podsjeća zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Kako dalje navodi, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, pak, donosi 15. svibnja 2020. Odluku o oslobađanju plaćanja korištenja usluge Dječjeg vrtića Osijek kojom je roditelj korisnik usluge koji ne dovodi dijete u vrtić u razdoblju od 16. svibnja do 31. svibnja 2020. oslobođen plaćanja korištenja usluge Dječjeg vrtića Osijek i za to razdoblje. “Kako bismo još više izišli u susret našim sugrađanima, upravo je u proceduri izmjena Pravila o načinu i uvjetima sudjelovanja roditelja u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica kojima će roditelji korisnici usluga Dječjeg vrtića Osijek koji ne dovode dijete u vrtić zbog nastavka krize, više od 30 dana kontinuirano, plaćati 50 % cijene programa poludnevnog boravka bez ručka (200 kuna) prvi sljedeći mjesec nakon isteka mjeseca u kojem nisu koristili uslugu. U slučaju proglašenja prestanka pandemije, roditelji koji tijekom srpnja i kolovoza ne dovode dijete u vrtić plaćat će uslugu vrtića po umanjenoj cijeni, odnosno 200 kuna po mjesecu. Refundiranje umanjenja prihoda Dječjih vrtića Osijek koje nastaje ovim subvencijama roditeljima Grad Osijek preuzima na sebe”, ističe Žana Gamoš. I. Solar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike