Mozaik
SNIMILI VIDEOSPOT, ALI S DISTANCOM

Zaronite na dah uz grupu Buđenje
Objavljeno 22. svibnja, 2020.
Buđenje, grupa koja je odavno osigurala status na glazbenoj sceni, predstavlja spot za pjesmu "Ronim na dah". Predvođeni dokazanim autorom Darkom Bakićem, sve ove godine serviraju nam odlične pop-rock pjesme, a jedna od takvih je i "Ronim na dah", objavljena 2018. na njihovu najboljem i najzrelijem studijskom albumu "Samo ti, samo ja".


- Pjesmu sam napisao za Damira Kedžu prije nekoliko godina za Splitski festival, ali sam odmah znao da ću je snimiti s Buđenjem kad za to dođe vrijeme. Kad pišeš pjesme za druge, teško se odvojiti od njih. Naš bubnjar Marko Duvnjak u pjesmi se posvetio novom aranžmanu i produkciji i udahnuo joj potpuno novi život - rekao je autor i frontmen Darko Bakić.


Album "Samo ti, samo ja" pobrao je mahom odlične kritike, a singlovi su redovito završavali na HR Top 40 listi. Hrvoje Horvat o albumu je napisao: "Nakrcan je hitovima. Kao reminiscencija osamdesetih u kojima su Darko Bakić i članovi grupe odrastali, ‘Samo ti, samo ja‘ ima odličnu temu i podtekst te je popunjen posvetama dekadi, uzorima, utjecajima i onom osjećaju koji je oduvijek pogonio pop-singlove, da je cijeli svijet vaš."
Miks i mastering pjesme potpisuje Hrvoje Prskalo, a za režiju spota zaslužan je Ante Gusić, a uz njega je snimatelj i Tomislav Pović. "Spot smo snimali na distanci 200 km jedan od drugoga na plažama u okolici Omiša, Paga i Jaruna. Redatelj se videom trudio naglasiti široke perspektive i visoke dubine“, naglasio je Bakić. T.K.
Možda ste propustili...

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike