Ekonomija
DOBAR ODAZIV POLJOPRIVREDNIKA

Krenuo otkup blitve, salate i mladog luka
Objavljeno 28. ožujka, 2020.
​Marinada je do sada komunicirala s više od stotinu poljoprivrednih proizvođača vezano za otkup proizvoda, a suradnja je realizirana s njih oko četrdeset. Zasad se otkupilo najviše blitve, salate i mladog luka, sve redom proizvoda kojima je upravo sada sezona, a iz Marinade navode i da su, naravno, spremni otkupiti i sve druge proizvode koji sezonski slijede.


Marinada je, inače, vodeća tvrtka u regiji u djelatnostima proizvodnje, prerade, otkupa i prodaje svježeg i prerađenoga voća i povrća, a koja je, podsjetimo, nakon objave da je spremna otkupiti proizvode malih proizvođača uoči zatvaranja tržnica radi prevencije širenja koronavirusa inicirala da isto učine i drugi organizatori proizvodnje i otkupljivači. Uz to, apelirala je na trgovačke lance da takvu robu i prihvate. U izvanrednim okolnostima, Marinada kroz svoje otkupne centre diljem Hrvatske otkupljuje voće i povrće od poljoprivrednih proizvođača, bili oni njihovi kooperanti ili ne, standardizira proizvod koliko je to moguće i isporučuje na tržište. Inicijativu su spremno prihvatili trgovački lanci Konzum i Spar, koji će tu robu plasirati prema kupcima, a očekuje se da će se uključivati i ostali, s obzirom na pozitivne reakcije.


"U trenutnoj situaciji nužno je voditi brigu o sigurnoj i dostatnoj opskrbi stanovništva, što mi kao tvrtka i činimo. Posebno je bitno brinuti se i o malim poljoprivrednicima koji su se sada našli u izazovnim vremenima. Ne smijemo dopustiti da oni prestanu raditi, jer su važna karika za ostvarenje samodostatnosti u budućem razdoblju", rekao je vlasnik tvrtke Marinada Denis Matijević.


Ovim potezom uspostavlja se suradnja sa svim poljoprivrednim proizvođačima diljem Hrvatske, koji zbog zatvorenih tržnica svoje poljoprivredne proizvode trenutno ne mogu plasirati na tržište dosadašnjim kanalima prodaje.
Poljoprivrednici koji svoju robu žele plasirati u trgovačke lance preko tvrtke Marinada neka se slobodno jave u otkupne centre tvrtke, a podatke mogu pronaći na www.marinada.hr. Z.Rupčić
Iz Marinade navode i da su spremni otkupiti i sve druge poljoprivredne proizvode koji sezonski slijede
100

poljoprivrednih proizvođača do sada je komuniciralo s Marinadom vezano za otkup proizvoda

40

poljoprivrednika do sada je već izrealiziralo otkup svojih proizvoda - najviše blitve, salate, luka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VEĆINA PROIZVODNJE ZA DOMAĆE TRŽIŠTE

Nestanu u sivoj zoni: Nitko ne zna koliko kulena proizvodimo

2

KRIZA - JEDNIMA PROBLEM A DRUGIMA PRILIKA

Zbog teškoća u poslovanju raste broj tvrtki na prodaju

3

VRIJEDNOST DOLARA PREMA KOŠARICI VALUTA PALA I PROŠLOGA TJEDNA

Mjere za pomoć gospodarstvu EU-a potaknule rast eura