Regija
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA ĐAKOVA:

Dio ugostitelja na stražnji ulaz pušta stalne goste, idu sankcije
Objavljeno 26. ožujka, 2020.

ĐAKOVO

- Dio ugostiteljskih objekata u Đakovu i okolnim selima pušta stalne goste na stražnji ulaz, pa se u njima, usprkos strogoj zabrani, okuplja više ljudi, rečeno je to na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Đakova.

O ugostiteljima koji grubo krše važeće mjere zbog pandemije koronavirusa izvijestio je načelnik Policijske postaje Đakovo Rudolf Kolarić i dodao kako su prekršitelji evidentirani, traje postupak i slijede ozbiljne sankcije. Kolarić je upozorio i na nemali broj kršenja samoizolacije, kao i na kršenja drugih aktualnih mjera. Na presici su o brojnim aktivnostima gradskog Stožera govorili njegov načelnik Antun Galić i gradonačelnik Marin Mandarić, ističući kako Stožer provodi sve odluke koje su naložili Nacionalni, odnosno Županijski stožer. Grad je dosad, izvijestio je Galić, izdao oko 400 propusnica iz svoje nadležnosti – za kretanje zbog skrbi o starijima, djeci, životinjama… Izvijestili su i što su gradska komunalna društva poduzela vezano za aktualne mjere iz svoje nadležnosti; Vodovod ima obvezu opskrbe pitkom vodom, a Univerzal obvezu groblja i čistoće.

- Prema odluci gradskog Stožera, gradska poduzeća uslijed novonastale situacije imaju 2-tjednu rotaciju zaposlenika – dio radi, dio je kod kuće, rekao je Galić, dok je Mandarić izvijestio o radu gradske uprave te analizi situacije, kao i proračunskim mogućnostima njenog praćenja. Rečeno je i kako je održan sastanak s političkim strankama. Mandarić je najavio skorašnju telefonsku sjednicu Gradskog vijeća kada će Grad izaći s nizom mjera za pomoć građanima i drugim subjektima, među kojima se razmatra i oslobađanje od komunalne naknade i dr.

Na području grada Đakova dosad nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom, a građani i drugi subjekti i dalje se pozivaju na praćenje mjera.

S.ŽUPAN

Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

Najčitanije iz rubrike