Mozaik
VEČER SMIJEHA U KINU URANIA

Dalmatinski stand-up oduševio Osječane
Objavljeno 24. veljače, 2020.
Nakon sjajne atmosfere i rasprodanog showa na prošlogodišnjem premijernom nastupu u listopadu, komičari SplickeScene vratili su se u Osijek, točnije u kino Urania u kojemu su protekloga vikenda rasprodali čak dva termina i svojom novom tematskom stand-up predstavom "Mi muškarci, vi žene" oduševili sve prisutne. Za razliku od njihova prvoga osječkog gostovanja koje je bilo tematski raznoliko i tijekom kojega su izveli svojevrsni presjek najboljeg i najdražeg materijala, ovaj je put to bilo nešto malo drukčije.

Četiri člana ovoga šesteročlanoga komičarskog kolektiva nastaloga u rujnu 2018. godine iz splitskog ogranka zagrebačkog Studija smijeha, kao pripadnici kada su u pitanju muško-ženski odnosi - slabijeg spola, prepričavala su kakve su ih sve romantične i manje romantične zavrzlame snašle i kako su se sve pokušavali izvući, a publika je u prepunom kinu Urania gotovo neprekidno umirala od smijeha. Stand-up predstavu "Mi muškarci, vi žene" odličnim je nastupom otvorio Ivica Lazaneo, trenutno najbolji (i jedini) brački komičar koji se stand-upom bavi samo zbog jedne stvari: novca, žena i slave. Publiku su podjednako zabavili i nastupi Splićanina Ante Travizija koji pokušava završiti faks, ali mu ne ide jer mu je život izvan fakulteta u posljednje vrijeme postao zabavan, kao i onaj Mostarca Tomislava Primorca, 29-godišnjeg fizičara čiji je životni san da zbog svojih doprinosa čovječanstvu u povijesti ostane zapamćen poput Nikole Tesle, ali, kako kaže, ne toliko iz filantropskih pobuda, nego čisto zato da bi se Dalmatinci i Hercegovci svađali čiji je. Večer smijeha u Uraniji zatvorio je i dodatno publiku nasmijao Josip Škiljo, 36-godišnji "mladić" uzalud stečene titule profesora hrvatskog i engleskog jezika, čiji je životni cilj, pak, ostvariti dalmatinski san - ne raditi ništa. Svi su oni kroz svoje sjajne nastupe pokazali kako u muško-ženskim odnosima nerijetko nedostaje razumijevanja, ali i kako komičarski um upravo iz takvih situacija izvlači ono najduhovitije. D.Miklić

DRAGO NAM JE ŠTO NAS OSIJEK PODRŽAVA
- Reakcija publike bila je odlična. Jako nam je drago vidjeti da nas Osijek voli i podržava stand-up. U istom se sastavu vraćamo i “peglamo” krajem travnja kada ćemo izvesti “Dalmatinsku stand-up comedy večer” te se nadamo da će nam sjajna osječka publika opet doći u velikom broju kao što je došla večeras - nakon nastupa u Uraniji rekao je Josip Škiljo, koji je svojim nastupom zatvorio predstavu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike