Regija
SVEČANA SJEDNICA PODGORAČKOG VIJEĆA

Zahvalnice za Krajnera,
Kuruca, Novaka, Pipek
Objavljeno 13. veljače, 2020.
PODGORAČ


Proslava Dana općine Podgorač počela je svečanom sjednicom Općinskog vijeća u domu DVD-a Podgorač, koji će uskoro biti obnovljen u moderan vatrogasni centar. Načelnik Goran Đanić vodio je sjednicu, uz općinske vijećnike, kojoj je nazočio i zamjenik župana Osječko–baranjske županije Goran Ivanović, potpredsjednik skupštine Osječko–baranjske županije Ivica Čeme, gradonačelnik Našica Josip Miletić, čelnici susjednih gradova i općina te suradnici. Pročitano je i pismo počasnog mještanina općine Podgorač, bivšeg predsjednika Ive Josipovića, koji je istaknuo iznimno gostoprimstvo i srdačnost koju je doživio kad je posljednji put bio ovdje poželivši im puno sreće u daljnjem radu. Načelnik Goran Đanić u svom obraćanju je istaknuo da Općina Podgorač nastavlja užurbanim koracima naprijed.


- Izuzetno mi je drago zbog svega što smo postigli uz brojne projekte nominirane kroz EU, određena ministarstva te naravno uz potporu našeg prvog partnera ovdje, a to je Osječko-baranjska županija. Naš najveći investitor svakako su Hrvatske vode, a partner Našički vodovod, uz koje smo realizirali dovođenje pitke vode do svakog kućnog praga. Uskoro očekujemo potpisivanje ugovora za projekt "Zaželi" i novih 28 radnih mjesta, koja će uz dosadašnja, osigurati ukupno zaposlenje 35 ljudi. Napominjem da smo do sada potpisali više od 70 ugovora o dodjeli besplatnih građevnih materijala, tako da mi "bijelu kugu" sustavno suzbijamo. Ipak, najveća nam je nada za borbu protiv toga Poduzetnička zona, u kojoj će se zaposliti više od 100 ljudi – rekao je načelnik Đanić čestitajući svim mještanima njihov dan.


Zamjenik župana Ivanović je rekao da se osim infrastrukture koja je preduvjet razvoja, a na čemu ova općina istaknuto radi, treba izričito baviti investitorima i novim radnim mjestima. A njihov istaknuti trud u smjeru gospodarstva, otvaranja industrijske zone te novih radnih mjesta pohvalio je i gradonačelnik Našica Miletić.
Svečana proslava završena je tradicionalnim uručenjem zahvalnica Općine Podgorač za humanitarni rad koju su dobili Ivan Krajner, Zvonko Kuruc, Zlatko Novak i Suzana Pipek. I. Ćosić
Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike