Sport
MVP PRVENSTVA

Nitko na ovom Euru
nije bolji od Duvnjaka!
Objavljeno 26. siječnja, 2020.
Domagoj Duvnjak najbolji je rukometaš Europskog prvenstva 2020. godine! Dule je za nagradu saznao uoči dvoboja sa Španjolcima, jer EHF, ma koliko to nelogično bilo, nagrade dijeli prije finalne utakmice.

Duvnjak je ovo Prvenstvo ostavio srce na terenu, vukao je Hrvatsku do pobjeda, pa ga je EHF zasluženo proglasio za najkorisnijeg igrača (MVP) Eura. Još jedan hrvatski rukometaš zaslužio je pojedinačnu nagradu, Igor Karačić uvršten je u idealnu postavu prvenstva na poziciji srednjeg vanjskog igrača.

Iz Europskog rukometnog saveza (EHF) objavili su kako je u glasanju za najbolje igrače sudjelovalo više od 20.000 navijača te panel EHF-ovih stručnjaka.

Duvnjak je nagradu za najkorisnijeg igrača zaslužio prvenstveno herojskom predstavom u polufinalu protiv Norveške u petak kada je s osam pogodaka i odličnom igrom u obrani bio najzaslužniji za 29:28 pobjedu nakon dva produžetka po deset minuta.

Kada je u pitanju EHF, više ništa nije iznenađenje, pa je tako prošao i izbor idealne momčadi. Duvnjak je MVP-a prvenstva, ali nije uvršten u idealnu sedmorku. U njoj su, uz Karačića, još španjolski vratar Gonzalo Perez de Vargas, Norvežani Magnus Joendal i Sander Sagosen na pozicijama lijevog krila i lijevog vanjskog, Mađar Bence Banhidi kao kružni napadač, Slovenac Blaž Janc kao desno krilo i Španjolac Jorge Maqueda kao desni vanjski. Za najboljeg obrambenog igrača izabran je Nijemac Hendrik Pekeler. I.L.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike