Regija
''SEOSKA PRIJESTOLNICA VSŽ - ĐELETOVCI 2019.''

Đeletovci brojnim projektima za boljitak sela
Objavljeno 18. siječnja, 2020.

ĐELETOVCI - U Đeletovcima je održana završna konferencija pilot-projekta "Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije – Đeletovci 2019.", na kojoj su prikazani rezultati tog projekta. Općina Nijemci prijavila je naselje Đeletovci na poziv te je odlukom, koju je potpisao župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, naselje Đeletovci postalo "Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije" u 2019. godini. Istaknuto je kako je projektom bila namjera populariziranje i promidžba malih naselja. Ovim se projektom pokazuje da se i male sredine mogu na višu razinu kvalitete življenja. Općinski načelnik Vjekoslav Belajević istaknuo je kako se ovakvim projektom vidi zajedništvo.

- Mnogo je ljudi otišlo, ali nadam se da imamo budućnost i naša je zadaća da zaustavimo odlazak i pokušamo osigurati radna mjesta - rekao je Belajević.

Svrha je projekta promoviranje i oživljavanje malih sredina radi pokretanja društvenih, kulturnih, sportskih i gospodarskih aktivnosti.

- Mi izdvojimo 100.000 kuna, a lokalna samouprava 50.000 kuna. Kad se tih 150.000 kuna namijeni baš za jedno selo te oni to pretvore u događaje, onda selo tih godinu dana živi drukčije. Ovo je inačica pokušaja da Europa potporama ruralnom razvoju prepozna probleme. Seoska prijestolnica kao projekt učvršćuje lokalnu zajednicu - rekao je Andrija Matić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu. M.K.

Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

Najčitanije iz rubrike