Osijek
PROJEKT MUK - MLADI U KULTURI

Audio-vizualna umjetnost
Objavljeno 15. siječnja, 2020.
U sklopu projekta MUK - Mladi u kulturi, održat će se četvrta od dvanaest strukturiranih rasprava pod nazivom Kreativna industrija "Audio-vizualna umjetnost". Rasprava će se održati u prostoru kinokluba kina Urania, Ulica Vjekoslava Hengla 1, u srijedu, 15. siječnja 2020. od 11 sati.

Kroz raspravu će se dati osvrt na postojeće stanje u sektoru audiovizualne umjetnosti u gradu Osijeku, identificirati konkretni nedostatci, prepoznati potpore razvoju novih ideja i detektirati potrebe konkretnih promjena.

Projekt „Mladi u kulturi“ nastao je zbog nedovoljnog uključivanja mladih u razvoj lokalne zajednice i stvaranje lokalnih politika, posebice onih koji se u velikom dijelu orijentiraju na mlade. Stoga izostaje i njihova aktivna uloga u društvu koja je od iznimne važnosti. Uključivanjem u proces stvaranja strategija za razvoj lokalne zajednice mladi pridonose poboljšanju kvalitete života, kako osobnog, tako i građana općenito. Glavni je cilj projekta uključiti izravno mlade ljude u dijalog s donositeljima odluka te unaprijediti proces kreiranja lokalne politike u kulturi u gradu Osijeku, sukladno potrebama mladih.

O PROJEKTU: Projekt "Mladi u kulturi" financiran je iz programa ERASMUS+, u trajanju od 2.9.2019. do 1.9.2020., kojeg će realizirati PRONI Centar za socijalno podučavanje, Grad Osijek i Institut ANDIZET.
D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike